Ξεκίνησαν τα απευθείας ακτοπλοϊκά δρομολόγια των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

2392

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη. Το ταχύπλοο οχηματαγωγό «SuperRunner Jet» της SeaJets αναχώρησε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 07:00 με πρώτο προορισμό τη Σκιάθο, στη συνέχεια τη Σκόπελο και την Αλόννησο και κατάληξη το Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια. Το πλοίο έδεσε στη Σκιάθο στις 10:18 μεταφέροντας 400 επισκέπτες και 52 οχήματα και στις 10:40 αναχώρησε με προορισμό τη Σκόπελο.

Την απευθείας σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη ανέλαβε και εκτελεί για τρίτη συνεχή χρονιά η εταιρεία SeaJets με ταχύπλοα οχηματαγωγά μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα προστεθεί ακόμη ένα δρομολόγιο κάθε Σάββατο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη, όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τις βαλκανικές χώρες να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους ως τα νησιά των Σποράδων χωρίς να απαιτείται η οδική μετάβασή τους στο λιμάνι του Βόλου.

Tο ταχύπλοο οχηματαγωγό «SuperRunner Jet» έχει δυνατότητα μεταφοράς 800 επιβατών και 140 οχημάτων και θα εκτελεί το δρομολόγιο στη Σκιάθο σε 3 ώρες και 10 λεπτά, τη Σκόπελο σε 3 ώρες και 55 λεπτά και την Αλόννησο σε 4 ώρες και 15 λεπτά. Το κόστος των εισιτηρίων ξεκινά για απλή μετάβαση έως τη Σκιάθο από 36,50 ευρώ και κλιμακώνεται.

Η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σποράδων και Θεσσαλονίκης επαναλήφθηκε το 2021 μετά από πολλά χρόνια διακοπής με συμβατικά πλοία και έπειτα από μεγάλες προσπάθειες και πιέσεις από τους δημάρχους Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα και Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα προς το αρμόδιο υπουργείο.

Σημειώνεται, ότι η SeaJets δραστηριοποιείται έντονα και μέσω Βόλου προς τις Σποράδες, όπου το οχηματαγωγό «Sporades Star» εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Βόλο προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο, συνδέοντας με πλοία της απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη δύο φορές την εβδομάδα, όπως και την Καβάλα με το λιμάνι του Λαυρίου, προσεγγίζοντας στη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και τα Μεστά της Χίου με το οχηματαγωγό «Aqua Blue».