Κιβωτός του Κόσμου: Σε εξηγήσεις για τρία κακουργήματα καλούνται πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα

4811

Για τρια κακουργήματα που αφορούν στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις ο ιδρυτής της οργάνωσης, πατέρας Αντώνιος και η σύζυγος του Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννης Σέβης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» βάσει των στοιχείων που συγκέντρωσε, καλεί πλέον τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης των εξής κακουργηματικών πράξεων: απιστίας, υπεξαίρεσης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ειδικότερα:

Το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της οργάνωσης, αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ για την αγορά ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Η υπεξαίρεση, η οποία ανέρχεται στα 467.000 ευρώ αφορά στα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού την οποία χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος για να διαμένει καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε διάφορες θυρίδες.

Ήδη, ο κ. Σέβης έδωσε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία να καλέσει τα δύο ελεγχόμενα πρόσωπα και να λάβει ανωμοτί εξηγήσεις για τα αναφερόμενα αδικήματα.