Βασιλικός γάμος στην Ιορδανία: Με μοντέρνο νυφικό η Ρατζούα Αλ Σάιφ

408

Ο γάμος του πρίγκιπα Χουσεΐν και διαδόχου του θρόνου της Ιορδανίας με την αγαπημένη του Ρατζούα Αλ Σάιφ πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 01/06 στους κήπους του παλατιού Ζαχράν στο Αμμάν μπροστά σε 140 καλεσμένους, μέλη της βασιλικής οικογένειας και εκλεκτών προσκεκλημένων από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Αrabnews, η Ρατζούα Αλ Σάιφ έφτασε στο παλάτι με μια Rolls-Royce Phantom V του 1968 που είχε κατασκευαστεί για την αείμνηστη βασίλισσα Zein Al-Sharaf, την προγιαγιά του πρίγκιπα Χουσεΐν. Την συνόδευαν τα αδέλφια του διαδόχου, ο πρίγκιπας Χασίμ και οι πριγκίπισσες Σάλμα και Ιμάν.

Η μέλλουσα βασίλισσα της Ιορδανίας έκλεψε τις εντυπώσεις με το μοντέρνο νυφικό σε στενή γραμμή από τον διάσημο Λιβανέζο σχεδιαστή Έλι Σάαμπ (Elie Saab). Το εντυπωσιακό νυφικό με το ιδιαίτερο κόψιμο στο λαιμό ήταν εμπνευσμένο από μία παλαιότερη δημιουργία του σχεδιαστή, την οποία είχε φορέσει η βασίλισσα Ράνια σε χρυσό τόνο. Η βασίλισσα Ράνια φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα Dior καθώς υποδεχόταν τους καλεσμένους στο παλάτι μαζί με τον σύζυγό της, βασιλιά Αμπντάλα, ενόψει του γάμου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γάμους της χρονιάς μέχρι στιγμής, με την τελετή να παρακολουθείται από μια λίστα υψηλών προσκεκλημένων, μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, ξένους αξιωματούχους και διασημότητες.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, καθώς και η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο σύζυγός της. Παρούσα ήταν επίσης η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν.

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας μαζί με τον σύζυγό της, βασιλιά Αμπντάλα συνομιλούν με τον πρίγκιπα της Ουαλίας Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ (Royal Hashemite Court via AP)

Ο βασιλιάς Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας παρακολούθησαν περήφανα τον γάμο του γιου τους κατά τη διάρκεια μιας ισλαμικής τελετής γνωστής ως «katb ktab» που πραγματοποιήθηκε σε κιόσκι και διεξήχθη από τον Ιμάμη της Βασιλικής Χασεμιτικής Αυλής Dr Ahmed Al Khalaileh.

Μετά την τελετή, οι νεόνυμφοι εμφανίστηκαν με ένα ειδικά κατασκευασμένο Range Rover, συνοδευόμενο από πολλά κόκκινα Land Rover, μοτοσυκλέτες και μια στρατιωτική μπάντα.

Μετά την τελετή, οι νεόνυμφοι εμφανίστηκαν με ένα ειδικά κατασκευασμένο Range Rover, συνοδευόμενο από πολλά κόκκινα Land Rover, μοτοσυκλέτες και μια στρατιωτική μπάντα (AP Photo/Raad Adayleh)

Το βράδυ, μέλη βασιλικών οικογενειών από την Ολλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Σουηδία εμφανίστηκαν με τις τουαλέτες τους στη γαμήλια δεξίωση των νεόνυμφων στο παλάτι Al Husseiniya. Ανάμεσά τους η βασίλισσα Máxima της Ολλανδίας, ο βασιλιάς Willem-Alexander και η μεγαλύτερη κόρη τους, πριγκίπισσα Aμαλία, η διάδοχος πριγκίπισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Δανιήλ της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Σοφία του Λιχτενστάιν.