Η προβοκάτσια είναι συνώνυμη με τον Ηλία Τσολακίδη τον επικεφαλής της “Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας”

110

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Ο άνθρωπος των Βρυξελλών που θέλει να παίξει πολλούς ρόλους στην τοπική κοινωνία της Πιερίας, φρόντισε για άλλη μια φορά να προβοκάρει, με εκμετάλλευση το συναίσθημα, τις κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος, των σωματείων και συλλόγων.

Αφερέγγυος και ασυνεπής με τις συνεννοήσεις των σωματείων που είχαν προκηρύξει κάλεσμα για κινητοποιήσεις, φρόντισε να πυροδοτήσει ένα εχθρικό κλίμα απέναντι σε αυτές τις δυνάμεις, που από το πρωί απεργούσαν και διαδήλωναν.

Το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή που έγινε το έγκλημα στα Τέμπη, κινητοποιήθηκαν άμεσα, για να αναδείξουν τις αιτίες του τραγικού αυτού γεγονότος, ώστε να πληρώσουν πραγματικά αυτοί που ευθύνονται, χαρακτηρίζοντας το έγκλημα  κρατικό.

Από την πρώτη στιγμή το συνδικάτο ιδιωτικών υπάλληλων νομού Πιερίας « Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»  κινητοποίησε τα μέλη του και όχι μόνο την Πέμπτη 2 Μαρτίου, για να αναδειχθεί ο χαρακτήρας του εγκλήματος, που για τα κέρδη της εταιρίας θυσιάστηκαν αθώες ψυχές.

Το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Πιερίας « Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» κλιμάκωσε την δράση του, με μέρα ορόσημο την απεργία την Τετάρτη στις 8 Μάρτη, που πολλά μέλη του, κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, απέργησαν ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη.

Η ολοήμερη δράση και ο αγώνας έβρισκε ραντεβού το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν.

Αυτήν ακριβώς την κινητοποίηση προβοκάρισε ο «τουρίστας» των Βρυξελλών Ηλίας Τσολακίδης που δεν είναι πρώτη φορά που κάνει τον φερετζέ για συγκεκριμένο κόμμα μέσο της «εθελοντικής ομάδας δράσης νομού Πιερίας».

Ο συγκεκριμένος δήλωνε μέσο της «εθελοντικής ομάδας δράσης » ότι  είναι «άτι» για τον ΣΥΡΙΖΑ και διοργάνωνε τις κινητοποιήσεις του για το δημοψήφισμα το 2015.

Είναι αυτός που δεν βρίσκεται σε κανένα εκλεγμένο όργανο και έχει  αυτοχρίσθει  εκπρόσωπος  του λαού της Κατερίνης  θέλοντας να διοργανώσει  ντι μπέιτ  στις δημοτικές εκλογές το 2016.

Είναι αυτός που εκμεταλλεύοντας την εθελοντική προσφορά ανθρώπων σε διάφορες δράσεις, απαίτησε αντιδημαρχία «εθελοντισμού», ανεξαρτήτου συνδυασμού, βάζοντας δικά του άτομα σε αυτό τον τομέα.

Αυτός ο επαγγελματίας εθελοντής  εκμεταλλεύτηκε τον πόνο ενός ανθρώπου, για να θίξει και να υπονομεύσει το κύρος των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται γύρω από το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων, το σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ, την ομάδα γυναικών που συσπειρώνονται στην ΟΓΕ.

Πρόκειται για φορείς που εκλέγουν ΔΣ μέσα από μαζικές διαδικασίες και εκλογές που ψηφίζουν εκατοντάδες άνθρωποι  όπως ορίζουν τα καταστατικά των συλλόγων τους.

Είναι γνωστό ότι σε αυτούς τους συλλόγους που διέπονται από αγωνιστικότητα και μαχητικότητα πρωτοστατούν κομμουνιστές με στόχο την οργάνωση και λαϊκή κινητοποίηση.

Ποτέ δεν κρύφθηκαν οι κομμουνιστές όπως κάνουν άλλοι που  εκμεταλλεύονται «εθελοντικές συλλογικότητες», για να βρίσκουν στέγη ώστε συγκαλυμμένα και ύπουλα να παίζουν τα πολιτικά  παιχνίδια τους.

Οι ταξικές δυνάμεις και οι κομμουνιστές δεν είναι στα μούτρα τους, για να κοροϊδεύουν τον λαό στο όνομα του «εθελοντισμού», του «ανεξάρτητου» και να αθωώνουν πολιτικές (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ)  που πλειοδοτούν πολιτικά  με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτός ήταν ο στόχος της επίθεσης στα ταξικά σωματεία και συλλόγους από τον ενορχηστρωτή  προβοκατσιών Ηλία Τσολακίδη που δεν έχει κανένα ενδοιασμό να εκμεταλλεύεται τον πόνο ανθρώπων για να πετύχει τους ύπουλους και σκιώδεις  στόχους του.

Οι αγωνιστές των ταξικών δυνάμεων και οι κομμουνιστές δεν είναι αλεξιπτωτιστές στην ζωή και στον αγώνα  και δεν βγαίνουν στους δρόμους ευκαιριακά και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο λαός της Πιερίας ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών του.

Είναι αυτοί που λένε ότι στους δρόμους θα κριθεί το λαϊκό δίκαιο.

Από αυτή την σκοπιά θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στις πλατείες και στους δρόμους μέχρι ο λαός οργανωμένα να σηκώσει κεφάλι και να αντεπιτεθεί.