Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας: 3+1 tips που πρέπει να γνωρίζετε!

75

Τα μαλλιά μας είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της εμφάνισής μας και φυσικά θέλουμε πάντα να είναι λαμπερά και υγιή ώστε να τονίζουν τα δυνατά σημεία του προσώπου μας και να τραβούν τα βλέμματα. Ωστόσο χωρίς την απαραίτητη περιποίηση, δεν μπορούν παρά να δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα. Αν θέλετε και εσείς να δώσετε στα μαλλιά σας αυτό που τους αξίζει και να περιποιηθείτε την εμφάνισή σας, βρείτε παρακάτω 3+1 χρήσιμα tips που θα κάνουν θαύματα στα μαλλιά σας.

Tip 1ο: Λουστείτε με κρύο νερό

Ίσως έχετε συνηθίσει να απολαμβάνετε καθημερινά ένα καυτό μπάνιο, το οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είναι άκρως χαλαρωτικό, όμως πρέπει να σκεφτείτε ότι το ζεστό νερό είναι καταστροφικό για τα μαλλιά σας. Η υψηλή θερμοκρασία του ανοίγει τα λέπια της τρίχας, συμβάλλει στο σπάσιμό της και κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται θαμπά. Προτιμήστε να λούζεστε με χλιαρό ή ακόμη καλύτερα με κρύο νερό αν το αντέχετε και η διαφορά στα μαλλιά σας θα είναι αισθητή από τα πρώτα λουσίματα.

Tip 2ο: Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά προϊόντα

Οι περισσότεροι τείνουν να αγοράζουν προϊόντα για τα μαλλιά από το σούπερ μάρκετ, ωστόσο αν θέλετε να προσφέρετε πραγματική περιποίηση στο τριχωτό της κεφαλής σας τότε θα πρέπει να επενδύσετε σε επαγγελματικά προϊόντα που θα προσφέρουν θρέψη στην τρίχα σας και θα την ενδυναμώσουν. Ιδίως αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα ή αν έχουν υποστεί τεχνικές επεξεργασίες, π.χ. balayage, τα επαγγελματικά προϊόντα θα τους προσφέρουν την αναδόμηση που χρειάζονται. Επενδύστε σε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών, ένα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας ή ειδικά λάδια που θα αναζωογονήσουν το τριχωτό σας. Τα προϊόντα αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη κομμωτηρίου ή από τα ίδια τα κομμωτήρια και φυσικά μπορείτε να αναζητήσετε προσφορές online.

Tip 3ο: Δώστε προσοχή στο styling

Κατανοούμε την ανάγκη σας να έχετε ένα όμορφο και περιποιημένο χτένισμα κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι και θα συμφωνήσουμε πως όσο υγιή και αν είναι τα μαλλιά σας δεν μπορούν να  δείχνουν εντυπωσιακά αν δεν είναι περιποιημένα, ωστόσο το hair styling απαιτεί προσοχή. Επενδύστε σε ποιοτικά εργαλεία styling, π.χ. Parlux πιστολάκι, τα οποία μειώνουν τις φθορές της τρίχας και την προστατεύουν από την θερμότητα και φυσικά μετά το styling φροντίστε να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας ώστε να μειώσετε τυχόν φθορές.

Tip 4ο: Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό μαλλιών

Ναι καλά διαβάσατε! Το αντιηλιακό δεν είναι απαραίτητο μόνο για το σώμα και το πρόσωπό σας, αλλά και για τα μαλλιά σας. Η υπεριώδης ακτινοβολία αφαιρεί την λάμψη και την ενυδάτωση της τρίχας και κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται ξηρά. Προμηθευτείτε λοιπόν ένα καλό αντιηλιακό μαλλιών, το οποίο θα θωρακίσει την τρίχα σας και θα την προστατεύσει από το ήλιο και φροντίστε να το εφαρμόζετε στο τριχωτό σας ακόμη και τις ημέρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, όπως ακριβώς εφαρμόζετε το αντιηλιακό προσώπου.