Σύσκεψη του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο. Ο λαός δεν πρέπει να πιστέψει σε σωτήρες που θα του τάξουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

144

Ανοιχτή σύσκεψη της ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μάρτη στο Δημαρχείο του Δήμου Δίου – Ολύμπου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το άνοιγμα έκανε ο γραμματέας της ΚΟΒ Λιτοχώρου, Στέργιος Κλιγκόπουλος, χαιρετισμό απεύθυνε η Τασούλα Τηλέγραφου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Στο ξεκίνημα της σύσκεψης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη. Με το πέρας της κεντρικής ομιλίας έγιναν ερωτήσεις.

Κατά την ομιλία του ο Δ. Παπατολίδης αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν την επικαιρότητα. Αναφέρθηκε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στις ευθύνες που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό, στις μέχρι τώρα κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στην ιδιωτική εταιρεία και στο γεγονός ότι τόσες ζωές θυσιάστηκαν στον βωμό του κέρδους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε αναφορά στο κοινό πρόγραμμα που υλοποιούν τα αστικά κόμματα, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του κεφαλαίου και πώς αυτό εκφράζεται στη ζωή του λαού καθημερινά, με ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα κ.ά.

Αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία και στο ότι η ελληνική αστική τάξη και τα κόμματά της εμπλέκουν τον λαό μας σε αυτό τον πόλεμο, θέτοντας τον λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ότι ο λαός δεν πρέπει να πιστέψει σε νέους σωτήρες, που για άλλη μια φορά θα του τάξουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ούτε και να μπει στη λογική του μικρότερου κακού, καθώς πλέον έχει πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με αναφορές σε μια σειρά από αγώνες, τους οποίους έδωσε ο λαός όλους του προηγούμενους μήνες, με μπροστάρηδες του κομμουνιστές και κατάφερε να αποσπάσει μια σειρά από μεγαλύτερες ή μικρότερες κατακτήσεις. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα, στη δύναμη του αγώνα, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με όσο γίνεται πιο δυνατό ΚΚΕ. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος που θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα του κεφαλαίου και που ανοίγει τον δρόμο της ανατροπής αυτού του πέρα για πέρα σάπιου συστήματος.