Κυβέρνηση μη αποδεκτή ούτε στα πανηγύρια

55

Tου Iωάννη Τεκίδη,

Δεν χωρά πλέον σε καμιά περιγραφή, σε κανένα λεξιλόγιο ντόπιο και ξένο, σε καμιά αποτίμηση, το σημερινό κυβερνητικό κατάντημα. Αξιολύπητο, ασύντακτο, στερούμενο και του παραμικρού ίχνους αξιοπρέπειας, εντιμότητας, υπευθυνότητας και κάποιων τύψεων στις τραγικές στιγμές που περνά ο τόπος, το κυβερνητικό πολιτικό αληταριό. Ο κόσμος να ματώνει, να βυθίζονται οικογένειες στο πένθος και στην απελπισία και η…κυβέρνηση των συμφορών να νοιάζεται και να φροντίζει μόνο γιο την σμίκρυνση του λεγόμενου πολιτικού κόστους από το τραγικό δυστύχημα και για το πόσες άραγε ψήφους μπορεί να τους στοιχίσει, η κτηνώδης αδιαφορία  και οι κραυγαλέες ευθύνες τους για την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Να έχουν εξαπολύσει σε κανάλια και έντυπα μέσα τον εδώ και μια τετραετία ξεπουλημένο (δημοσιογραφικό ) στρατό, τους αδρά αργυρώνητους από τα δημόσια ταμεία δολοφόνους της αλήθειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης με ένα και μοναδικό στόχο: δεν φταίει ο πρωθυπουργός, καμία έως κάτι ψήγματα κυβερνητικής ευθύνης υπάρχουν, αλλά το φταίξιμο για τον μεσαίωνα στο σιδηρόδρομο είναι διαχρονικό και μάλλον να ψάξουμε την προηγούμενη κυβέρνηση του τρισκατάρατου που όπου να ναι θα…προκύψει πως φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Μήτε τους προβληματίζει ακόμη, ούτε είναι ικανό στοιχειωδώς να τους ταρακουνήσει το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του2019, υφίστατο και λειτουργούσε τηλεδιοίκηση στο σιδηρόδρομο, παράγοντας αποτρεπτικός ανάλογων του προχθεσινού δυστυχήματος. Τηλεδιοίκηση που κατήργησαν οι …άριστοι των αρίστων, επικαλούμενοι του κόσμου τις ασυναρτησίες και δικαιολογίες. Τηλεδιοίκηση που όπως επιβεβαιώνουν και πρώην εργαζόμενοι στο δίκτυο σε θέσεις ευθύνης, σίγουρα θα απέτρεπε το μοιραίο.

Όλα, λοιπόν, τα μέσα, σύμπας ο εσμός της δημοσιογραφίας των αθλίων επί τω έργω. Ποιες ζωές και ποια νεαρά παιδιά και ποιες τραγικές οικογένειες και ποιος εκσυγχρονισμός υποδομών στις συγκοινωνίες και ποια ειλικρινή αναγνώριση και ανάληψη ευθυνών. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα ήταν όντως πρωτοφανές στη χώρα που έγινε δακτυλοδεικτούμενη ακόμη και από τις λεγόμενες του τρίτου κόσμου, αφού η δική μας προήχθη πανηγυρικά στον τέταρτο από κάθε άποψη. Και σκέφτονται και αγωνιούν οι τρισάθλιοι του νεοφιλελευθερισμού, πως θα συσκοτίσουν την πραγματικότητα, ποια ψέματα θα πλασάρουν, πως θα απαλλάξουν τους εαυτούς τους από οποιαδήποτε ευθύνη, πως τελικά θα ξεγελάσουν και πάλι τον κόσμο, ώστε να παρατείνουν την εγκληματική τους θητεία στην διακυβέρνηση της δύσμοιρης χώρας μας. Και όχι τίποτα άλλο, μα εκεί ακριβώς που στήσανε και τα ειδικά δικαστήρια και βγήκε και στον κατάλληλο χρόνο η καταδικαστική απόφαση για τον άλλο, τον…ελεεινό παραβάτη καθήκοντος, πρώην υπουργό του άθεου, που τόλμησε ο απερίγραπτος να βάλει να πληρώσουν οι αγρίως αγωνιζόμενοι να επιβιώσουν ευεργέτες της εθνικής μας οικονομίας καναλάρχες, 250 εκατομ. Ευρώ, με τον διαγωνισμό για τις δημόσιες συχνότητες. Συχνότητες που χρησιμοποιούσαν δωρεάν επί σειρά δεκαετιών, ως κληρονομικό δικαίωμα. Τέτοιες…αθλιότητες με τον παραπάνω κύριο. Μόνο που η χθεσινή απόφαση του άλλου ειδικού δικαστηρίου , ήρθε και μπέρδεψε την κατάσταση. Αθώα, λέει, από όλες τις κατηγορίες, το μέλος της …συμμορίας που έστησε το δήθεν σκάνδαλο για τη NOVARTIS, Ελ. Τουλουπάκη. Αυτή που διέσυραν, απείλησαν και προσπάθησαν για την ολοσχερή της προσωπική και επαγγελματική καταστροφή, γιατί τόλμησε να ερευνήσει το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, σκάνδαλο. Αλλά για να μη μείνει παραπονούμενο το σημερινό ρυπαρό γκουβέρνο, φρόντισε το δικαστήριο να καταδικάσει για δύο πλημμελήματα τον άλλο μέγα…συνομώτη και ενορχηστρωτή και …κατασκευαστή του παραπάνω σκανδάλου, επιβάλλοντας του πρόστιμο 10.000 ευρώ. Για να μάθει στο εξής να εξυφαίνει κατηγορίες και σκάνδαλα προκειμένου να πλήξει τους σημερινούς αδάμαντες από κάθε άποψη κυβερνώντες.

Αυτήν την εμβληματική, την με σπάνιες ευαισθησίες, την ασύλληπτα αποφασιστική και αστραποβολούσα από κάθε άποψη κυβέρνηση και αυτόν τον κυριολεκτικά άπαικτο σε όλα τα επίπεδα πρωθυπουργό, πώς να μην τους ψηφίσεις στις επερχόμενες εκλογές και με τα δύο χέρια;.

Άσχετα αν ακόμη και τα πιο κακόγουστα πανηγύρια δεν τους δέχονται μήτε καν ως επισκέπτες τους.