Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: ΕΔΕ για νοσηλευτές που πλένουν με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη – Τι λέει o Δήμαρχος

93

Εικόνες ντροπής ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου να «πλένει» με λάστιχο μια 70χρονη γυναίκα, η οποία κείτεται γυμνή σε πολυκατοικία του Ωρωπού.

«Αισθάνομαι ντροπή, δεν είναι λύση αυτή όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες », τόνισε μεταξύ άλλων στο enikos.gr ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης

Στη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνονται δύο νοσηλευτές να πλένουν με λάστιχο 70χρονη -η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει με ψυχιατρικά προβλήματα- σε πυλωτή πολυκατοικίας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το συμβάν καταδίκασε στο enikos.gr o δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος δήλωσε ντροπιασμένος για το εν λόγω «απάνθρωπο», όπως το χαρακτήρισε, περιστατικό.

Σε ιδιωτική εταιρεία

Ο δήμαρχος αφού με δηλώσεις του εξέφρασε την ντροπή και τον αποτροπιασμό που ένιωσε όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, αποκάλυψε στο enikos.gr ότι το ασθενοφόρο ανήκει στον Δήμο, όμως, το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία, η οποία επιλέγει και το προσωπικό.

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο εν έτει 2023», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Το γεγονός είναι καταδικαστέο και απάνθρωπο. Δεν “φροντίζεις” έτσι έναν ηλικιωμένο όποια κι αν είναι τα προβλήματα και οι δύσκολες συνθήκες που ενδεχομένως να επικρατούν στο διαμέρισμά του», συνεχίζει ο δήμαρχος. «Έχει ήδη συνταχθεί και υπογραφεί κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Το απάνθρωπο συμβάν  δε θα μείνει ατιμώρητο», επεσήμανε ο κος Γιασημάκης.