Market Pass: Πληρωμές δύο ταχυτήτων – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στους δικαιούχους του Μarket pass

92

Από το απόγευμα της Παρασκευής έχει ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων για το Market Pass σε περίπου 2,4 εκατ. δικαιούχους που έκαναν την αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι πληρωμές είναι δύο ταχυτήτων, ανάλογα με το αν ο δικαιούχος επιλέξει να πιστωθεί το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό ή σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, τα χρήματα θα φαίνονται σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι περισσότεροι πολίτες επέλεξαν να πιστωθεί το Market Pass απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό, παρά το γεγονός ότι έτσι είναι μειωμένο κατά 20%.

Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή στο www.vouchers.gov.gr και θα συνεχίσει να δέχεται τις αιτήσεις των δικαιούχων έως και τις 15 Μαρτίου 2023.

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Market Pass

Με βάση το ισχύον ημερολόγιο πληρωμών, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,
  • στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο
  • στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Πώς γίνονται διορθώσεις

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στην τράπεζα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός, όταν και αρχίζει η διαδικασία πίστωσης συμπληρωματικών ποσών στις ήδη εκδοθείσες κάρτες.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Μαρτίου, μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως το πέρας της 15ης Μαρτίου 2023.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου από την ΑΑΔΕ ανάβει το «πράσινο φως» για πληρωμή στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και το ποσό.

Στη συνέχεια, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας sms στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο (link) για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.