Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο σταθμάρχης Λάρισας

Ποια αδικήματα τον βαραίνουν

89

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή ο σταθμάρχης της Λάρισας που κατά δική του ομολογία, έκανε το λάθος που οδήγησε στη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα το θάνατο 57 – μέχρι στιγμής- επιβατών.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη κ. Στέφανος Παντζαρτζίδης ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή, έρχονται στο φως πληροφορίες από Αθηναϊκά ΜΜΕ ότι ο σταθμάρχης ξεκίνησε από αχθοφόρος στον ΟΣΕ, ύστερα μετατάχθηκε στο υπουργείο Παιδείας και τελικά επέστρεψε στον ΟΣΕ για να προβιβαστεί σε σταθμάρχη της Λάρισας μόλις 5 ημέρες πριν από τη τραγωδία.

Το άλλο στοιχείο που έγινε γνωστό είναι ότι ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων φαίνεται να είχε καταλάβει για την φονική πορεία που ακολουθούσαν τα δύο τρένα στα Τέμπη και είχε ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στη Λάρισα όμως εκείνος δεν προέβη σε καμία κίνηση που θα μπορούσε να αποτρέψει τη μοιραία σύγκρουση.

Χθες, άνθρωπος με πείρα στη συγκεκριμένη θέση εξηγούσε σε δημοσιογράφους μέσα στο Σταθμαρχείο πως ο σταθμάρχης έχοντας την κονσόλα μπροστά του εκείνο το βράδυ δεν γύρισε το κλειδί για να δρομολογηθεί η κίνηση του Intercity στη σωστή του πορεία. Μάλιστα, όπως εξήγησε, ο σταθμάρχης για 5 λεπτά μπορούσε να δει στην κονσόλα  ότι το τρένο έχει μπει στις λάθος ράγες.

Σήμερα ο σταθμάρχης αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή για όσα συνέβησαν το μοιραίο εκείνο βράδυ με τη γενική εποπτεία της υπόθεσης να την έχει ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος μετά και από σχετική εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.