Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η πρώτη εξέταση των δειγμάτων – 54 οι σοροί που ταυτοποιήθηκαν

94

Ο δραματικός επίλογος του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην ιστορία της Ελλάδας πέφτει την Παρασκευή με την ολοκλήρωση των ερευνών στα Τέμπη, αλλά και με τις ανακοινώσεις για τις ταυτοποιήσεις των θυμάτων.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Πλέον, οι ταυτοποιημένοι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέρχονται στους 54, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την νέα ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης: «Έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί. Αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί».

Η κατάσταση των τραυματιών που νοσηλεύονται

Στους οκτώ ανέρχονται οι τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2), εκ των οποίων οι 5 αναμένεται να πάρουν εξιτίριο αργότερα την Παρασκευή (3/3).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, όλοι οι τραυματίες νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική και δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Παράλληλα, όσον αφορά στον 22χρονο, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (3/3) μπήκε στο χειρουργείο. Οι πλαστικοί χειρουργοί προσπαθούν να αποκαταστήσουν κάποια σημάδια, εγκαύματα, που έχει στο πρόσωπο και στο σώμα.

Επιπλέον, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύονται επίσης ένας 50χρονος άνδρας και μια 54χρονη γυναίκα, στη χειρουργική κλινική με εκδορές χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται και μία 22χρονη, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκαύματα, η κατάστασή της παραμένει σταθερή.

Μαύρα μπαλόνια στη μνήμη των θυμάτων

Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από πολίτες για το πολύνεκρο δυστύχημα Τέμπη  βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Παρασκευής (3/3).

Στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρα μπαλόνια και κεριά με τα οποία σχημάτισαν την φράση «πάρε με όταν φτάσεις», στη μνήμη των νέων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.

Στη πορεία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες. Λόγω της πορείας έκλεισαν η οδός Πανεπιστημίου και η Αμαλίας.

Κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή και στα γραφεία της Hellenic Train για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών.

Ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.

«Για τα παιδιά στα Τέμπη… Για τις οικογένειές τους… Και για εμάς…», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», αναφέρει πανό φοιτητών. Στη συνέχεια, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή.

Τελικά, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Hellenic Train, όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία.