Ξεκινά  η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

129

Tην Κυριακή  5 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, ξεκινούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τίτλο: «Εκκλησία χωρίς Ιεραποστολή είναι Εκκλησία χωρίς Αποστολή», στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής» που έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής» έχει ως σκοπό την ενημέρωση των πιστών και την στήριξη του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας, που οργανωμένα και υπεύθυνα επιτελείται.

Οι φετινές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  τονίζουν την αναγκαιότητα του έργου της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής και παρουσιάζουν την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών, ενώ θα προβληθούν και στιγμιότυπα μέσα από την ζωή των αδελφών Χριστιανών στην Αφρική και σε άλλες χώρες της Ιεραποστολής.

Με αφορμή την παρουσίαση του φετινού προγράμματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «H Εκκλησία μας ʺθέλει πάντας ἀνθρώπους  σωθῆναι καί εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖνʺ. Γι΄ αυτό και ο Κύριος απέστειλε τους μαθητές του στα έθνη με την προτροπή: ʺπορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνηʺ. Σκοπός μας είναι να φθάσει το λυτρωτικό μήνυμα της αλήθειας του Χριστού στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Η Ιερά Μητρόπολή μας μέσω του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής εργάζεται αδιάκοπα γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό και οργανώνει κάθε χρόνο δράσεις ενημέρωσης και προβολής του έργου της».

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 18:00

  • Αρχιμ. π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, Πρωτοσύγκελλος, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου
  • Αρχιμ. π. Σεβαστιανός Αράπης, Ιεροκήρυκας, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Κορινού
  • Αρχιμ. π. Διονύσιος Γκόλιας, στον Ιερό Ναό Παναγίας Αιγινίου
  • Αρχιμ. π. Πορφύριος Ολυμπίτης, Ιεραπόστολος, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς

ΠΡΟΒΟΛΕΣ – ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

από τον Χρήστο Ίτσιο, φοιτητή – Ιεραπόστολο

ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 18:00

  • στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Μηλιάς

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 18:00

  • στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βροντούς