Τέμπη: Άσκηση μεγάλης κλίμακας στη Σήραγγα Τ2 και εργασίες βραχοπροστασίας στην κοιλάδα

204

Άσκηση ευρείας κλίμακας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου και κατά τις ώρες 07:00-18:30 στη Σήραγγα Τ2 (Τεμπών) επί του Αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ.

Στην άσκηση θα συμμετέχει προσωπικό των Πυροσβεστικών Κλιμακίων που ανήκουν στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις της Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, προσωπικό των  Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Λάρισας και Πιερίας, διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας και Πιερίας, καθώς και εργαζόμενοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Η άσκηση αφορά τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των συμβάντων εντός της σήραγγας και κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός τμήματος του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς και στις δύο κατευθύνσεις, με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.

Επίσης, από τις 2 έως και τις 14 Μαρτίου θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης κι εγκατάστασης μέτρων βραχοπροστασίας στην κοιλάδα των Τεμπών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών καθημερινά – πλην Κυριακής – και ώρες 07:00-18:00 θα διακόπτεται η κυκλοφορία στη μία κατεύθυνση της Π.Ε.Ο Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς (κατεύθυνση προς Λεπτοκαρυά), με ταυτόχρονη εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων από τη λωρίδα της άλλης κατεύθυνσης.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρες 07:00-18:30 θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της κοιλάδας Τεμπών από Α/Κ Αμπελακίων έως Α/Κ Ομολίου (Π.Ε.Ο Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ανωτέρω εργασίες.

 

Αναλυτικά η προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης άσκησης ευρείας κλίμακας και εργασιών συντήρησης.

 

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400 χιλιόμετρο), έως τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς (410 χιλιόμετρο) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη).

Επίσης, θα αποκλειστεί η πρόσβαση στη χοάνη των διοδίων του πλευρικού σταθμού διοδίων Πλαταμώνα, προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, τις ώρες 07.00 έως 18.30, ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών εάν ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.