Ιστορική απόφαση Αλ. Τσίπρα: Του τη χάρισε… πολλάκις – Αυτή τη φορά φαίνεται πως είναι αλλιώς!

108

H προκλητική ανάρτηση του Χανιώτη βουλευτή, Παύλου Πολάκη, τα ξημερώματα της Κυριακής με την οποία απειλεί ανοιχτά και στοχοποιεί προσωπικά 13 δικαστές, 15 δημοσιογράφους, τέσσερις τραπεζίτες και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αποτέλεσε την υπέρβαση των εσκαμμένων όχι αυτής καθαυτής της -όποιας- πολιτικής ορθότητας (ούτως ή άλλως ο αψύς Κρητικός την έχει παραβεί… πολλάκις) αλλά της λεπτής πολιτικής γραμμής ανοχής που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να θέσει τον Πολάκη εκτός ψηφοδελτίου και κατά πολλούς εκτός ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από ειλημμένη, φαντάζει πλέον και ιστορική. Παρά τους όποιους κραδασμούς που μπορεί να επιφέρει στο εσωτερικό του κόμματος σε προεκλογική περίοδο, τα οφέλη από το κόστος αυτής, είναι υπέρτερα.

Στην Κουμουνδούρου, για πολλούς ο Πολάκης αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια βαρίδι. Κι όχι άδικα. Χαρακτήρες και πολιτικοί άλλου ήθους κι άλλου φόντου, συνεγελάζονταν με τον ετερόκλητο Πολάκη,”όμηροι” της πρότερης δομής των συνιστωσών.

Όλους αυτούς ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τώρα με τον εξοστρακισμό του Πολάκη, να τους δικαιώσει. Μαζί με τον Σφακιανό διώχνει κι όλα αυτά που αυτός ενσάρκωνε: τον “αυριανισμό”, με τις πολωτικές-διχαστικές συμπεριφορές, τη χυδαιότητα, την ιταμότητα και τα αντιδεξιά σύνδρομα. Όλα αυτά μπορεί να ενεργοποίησαν ανακλαστικά της περασμένης δεκαετίας, να λειτούργησαν το 2015, αλλά το παρόν είναι διαφορετικό. Πολύ διαφορετικό.

Την καθαίρεση λοιπόν του Παύλου Πολάκη από την θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ζητήσει και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά την άθλια επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζικών στελεχών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρόεδρος του κόμματος θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το βράδυ της Κυριακής, αναφέρεται επίσης ότι «η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα» και υπογραμμίζεται πως «νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».