Dubai Open: Θρίαμβος Κρεϊτσίκοβα επί Σφιόντεκ στο Ντουμπάι! (videos)

125

Κι ενώ έμοιαζε ανίκητη τις τελευταίες δυο εβδομάδες, έχοντας χάσει συνολικά, μόλις… 14 games στα τελευταία 12 sets της στο Tour, η Ίγκα Σφιόντεκ δεν μπόρεσε να κερδίσει περισσότερα από έξι games, απέναντι στη Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, στο μεγάλο τελικό του Dubai Duty Free Tennis Championships!

Ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει στον τελικό του 2021 στο Ντουμπάι (ηττήθηκε από τη Μουγκουρούθα), κατάφερε το Σάββατο (25/2), στο φετινό τελικό της διοργάνωσης, η 27χρονη Τσέχα, που στέφθηκε πρωταθλήτρια στο πρώτο 1000άρι της σεζόν, πραγματοποιώντας μαγική εμφάνιση κόντρα στη Νο1 τενίστρια του κόσμου.

Μετά από 90 λεπτά αγώνα, η Κρεϊτσίκοβα επικράτησε της 21χρονης Πολωνής με 6-4, 6-2 και πανηγύρισε τον 6ο WTA τίτλο της καριέρας της, 1ο σε WTA 1000 θεσμό και 1ο μέσα στο 2023.

Το σερί οκτώ νικών της Σφιόντεκ σε Ντόχα και Ντουμπάι (με δυο walkover), έφτασε στο τέλος του με άσχημο τρόπο, καθώς η Κρεϊτσίκοβα, φρόντισε να ολοκληρώσει τέλεια, την ιδανική της εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γράφοντας ιστορία με την επίδοσή της.

Με τη νίκη επί της Πολωνής στον τελικό, η Τσέχα έγινε μόλις η 5η τενίστρια στην ιστορία του γυναικείου τένις, που κερδίζει στο ίδιο τουρνουά, τη Νο1, τη Νο2 και τη Νο3 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης!

Στο δρόμο προς τον τίτλο του Dubai Duty Free Tennis Championshps, η 27χρονη και Νο30 τενίστρια του κόσμου, κέρδισε: Σφιόντεκ (Νο1), Σαμπαλένκα (Νο2) και Πεγκούλα (Νο3).

Μάλιστα, σα να μην έφταναν αυτές οι νίκες, νωρίτερα στο τουρνουά απέκλεισε και τις Κασάτκινα (Νο8), Κβίτοβα (Νο15), σε μια από τις ιστορικότερες πορείες σε 1000άρι τουρνουά, με 5/5 νίκες απέναντι σε τενίστριες του Top15.

Στέφι Γκραφ, Σερίνα Γουίλιαμς, Βίνους Γουίλιαμς και Αρίνα Σαμπαλένκα, οι τέσσερις αθλήτριες που έχουν κερδίσει επίσης στο ίδιο τουρνουά, το Top3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτός, ήταν ο μόλις ο 3ος χαμένος WTA τελικός για τη Σφιόντεκ, που έριξε το ρεκόρ της σε 12-3 και ο 1ος χαμένος της μετά από τέσσερις μήνες. Τον Οκτώβριο του 2022, στην Οστράβα της Τσεχίας (WTA 500), η Πολωνή είχε ηττηθεί για τελευταία φορά σε τελικό.

Από ποια ; Μα, από τη Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα.

Η Τσέχα είχε βρει τον τρόπο να κερδίσει και τότε την κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, που απ’ ότι φαίνεται, δεν έχει λύσει ακόμη το γρίφο με το παιχνίδι της 27χρονης και μετράει δυο σερί ήττες σε τελικούς από εκείνη.

Την Καθαρά Δευτέρα (27/2), η Κρεϊτσίκοβα θα κερδίσει 14 θέσεις στον πίνακα της WTA και με αυτήν την επιτυχία θα ανέβει στο Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης.