Γνωσούλα Χαϊλατζίδου: Καλά τα καρναβάλια, αλλά όχι για να κυβερνούν τη χώρα

70

“Αυτοψία” στη Βαρβάκειο Αγορά έκανε λέει σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, και τα βρήκε όλα καλά! Διαπίστωσε πτώση των τιμών στα θαλασσινά, 1-2 ευρώ κάτω σε σχέση με πέρυσι! Έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό του και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το “καλάθι της Σαρακοστής” λόγω του οποίου “όλοι θα έχουν πρόσβαση σε ένα οικονομικό τραπέζι”!

Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως στην Ελλάδα που ζούμε εμείς το σαρακοστιανό τραπέζι είναι απλησίαστο.

Για 1 στους 2 Έλληνες το εισόδημα επαρκεί για 18 μέρες το μήνα, ενώ το 65% των πολιτών έχει αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες για είδη διατροφής. Αυτά δεν τα λέει ο Τσίπρας, τα λέει η ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για το 2022.

Τα επικοινωνιακά σόου του Άδωνι και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καλά και επίκαιρα για όσο κρατούν τα καρναβάλια. Από την Καθαρά Δευτέρα και μετά όμως χρειαζόμαστε πραγματικές λύσεις στο θέμα της ακρίβειας, και όχι μασκαριλίκια και κουπόνια φτώχειας και κοροϊδίας.

Χρειαζόμαστε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής στο 6%, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ, πλαφόν στις τιμές ρεύματος και αερίου και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880€. Αυτά τα δίκαια αιτήματα θα τα κάνει πράξη η προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα προκύψει μετά τις εκλογές

Αλλαγή εδώ και τώρα λοιπόν!