Αα ρε… μαφιόζε Ν. Παππά

120

Του Ιωάννη Τεκίδη,

Στην Ελλάς του  Κυρ. Μητσοτάκη και εν έτη 2023, πας εις που προασπίζεται το δημόσιο  συμφέρον, ενεργεί προς όφελος της κοινωνίας και στέλνει τις ντόπιες οικονομικές ακρίδες να πληρώσουν τα χρέη τους στο κρατικό ταμείο, παραπέμπεται στα ειδικά δικαστήρια και καταδικάζεται για…παράβαση καθήκοντος. Όταν μάλιστα ο παραπάνω τυγχάνει και μέλος της ακατανόμαστης κυβέρνησης της περιόδου 2015- 2019, τότε άστα. Τρέχει και δεν φτάνει ο μέγας παραβάτης,  ο…πλιατσικολόγος του δημόσιου χρήματος, ο πρώην υπουργός του Σύριζα Νίκος Παππάς, μετά την καταδίκη του από την …αδέκαστη, θεότυφλη, μα πάντα γλυκοκοιτούσα προς τα δεξιά, δικαιοσύνη. Φαγώθηκε, σου λέει ο τύπος, να πάψουν να λυμαίνονται διαχρονικά οι κολαούζοι και τα πάσης φύσης τρωκτικά του κρατικού κορβανά, τις δημόσιες συχνότητες, να στήνουν τζάμπα τηλεοπτικούς σταθμούς και να προσφέρουν πάντα με το αζημίωτο τις υπηρεσίες τους στα πολιτικά τους αφεντικά. Διαγωνισμό, λοιπόν, για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών και καταβολή του αντιτίμου της αξίας των, ο Ν. Παππάς;.  Ειδικό δικαστήριο και καταδίκη, απαντά ο επικεφαλής του κυβερνητικού σούργελου Κυρ. Μητσοτάκης. Από εκεί και πέρα γνωρίζει το σημερινό κυβερνητικό σκότος, πώς να στήνει το στόρι και να επιστρατεύει τα κατάλληλα πρόσωπα για τους ανάλογους ρόλους, όπως τον περιβόητο και θλιβερό Καλογρίτσα. Αυτόν με τον οποίο… συνωμοτούσε ο εγκληματίας Παππάς στην διάρκεια του διαγωνισμού, με στόχο το στήσιμο καναλιού, ακραιφνώς, λέει, προσκείμενου στον Σύριζα-ΠΣ.

Και απορεί ο καθένας, γιατί τόση συνομωσία και ίντριγκα, γιατί τόση φασαρία και ένα δίχως προηγούμενο αλισβερίσι με τους Καλογρίτσιδες και δεν έκανε ο κατάδικος σήμερα Παππάς, αυτό που κάνανε και κάνουν τα σημερινά κυβερνητικά λαμόγια και οι παρατρεχάμενοι του Κούλη αετονύχηδες και δεν βούτηξε κατ ευθείαν στα κρατικά ταμεία. Τίποτα δεν διδάχτηκε από το κυβερνητικό δεξιό και ακροδεξιό παρελθόν της κυβερνώσας παράταξης, ούτε από την νοοτροπία της;, Νοοτροπία που επιγραμματικά συμπυκνώνεται στη φράση: τα πάντα σε αυτή τη χώρα τελούν υπό την ιδιοκτησία της παράταξης, του κόμματος και φυσικά πρώτο από όλα ο κρατικός κορβανάς. Κανάλι ήθελε λένε ο Παππάς, λεφτά χρειαζόταν, μπορούσε να πάρει την άδεια από τον εαυτό του και ως δικαιούχος και συνιδιοκτήτης του δημόσιου χρήματος, να …δανειστεί το ευτελές ποσό. Πως κάνουν σήμερα δηλαδή τα κυβερνητικά σαΐνια, με πρόσφατο παράδειγμα την κ. Νικολάου κυβερνητικό στέλεχος που με…δικά της σχεδόν λεφτά που έτυχε να βρίσκονται στο κρατικό ταμείο, έφτιαχνε σωρηδόν απευθείας αναθέσεις  σε…αναξιοπαθούντες επιχειρηματίες φίλους και κολλητούς για την προμήθεια υλικού του υπουργείου της, ζημιώνοντας, λέει, το δημόσιο με σχεδόν 2 εκατ. Ευρώ. Αυτά λέει, το πόρισμα του εκβιαζόμενου από τον τρισκατάρατο πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ΣΔΟΕ. Γι αυτό και η …αδίκως βαλλόμενη υπουργός απειλεί Θεούς και δαίμονες και πρώτους-πρώτους αυτούς του ΣΔΟΕ που τόλμησαν να ελέγξουν και να καταλογίσουν ευθύνες διασπάθισης δημόσιου χρήματος, στην άριστη των αρίστων υπουργό κ.Νικολάου.

Αλλά κ Ν. Παππά δεν είναι η μοναδική περίπτωση ακραιφνούς πλιάτσικου της δημόσιας περιουσίας, η παραπάνω περίπτωση. Δεν προλαβαίνει κανείς να καταγράψει ημερησίως το απίθανο γιουρούσι που έχει ξεδιπλωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, σε βάρος του κρατικού χρήματος και των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Η γενικευμένη κυβερνητική παρανομία στην διαχείριση των δημόσιων αγαθών, η διασπάθιση κρατικών οικονομικών πόρων, η απροσχημάτιστη και προκλητική συνέργεια στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, είναι η πλειοψηφία των κυβερνητικών  συμβάντων στη χώρα μας. Πολλά δε από αυτά η δικαιοσύνη, λόγο και της… σπάνιας ευαισθησίας από την οποία διακατέχεται υπολογίσιμος αριθμός λειτουργών της, δεν τα βλέπει, δεν τα πληροφορείται , μήτε μπαίνει στον κόπο να τα ελέγξει. Στέκεται όμως λίαν ευαίσθητη και άμεσα ενεργούσα όταν πρόκειται για τους άλλους τους πολιτικά μιαρούς, τους παρωχημένους και ακατανόητα επιμένοντες, να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, να γεμίζουν και όχι να ελαφρύνουν τα δημόσια ταμεία, να πράττουν και να ενεργούν με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα διασφαλίζοντας προϋποθέσεις και ευκαιρίες ανάταξης κοινωνικής και οικονομικής των λαϊκών στρωμάτων.

Αν κάτι πρέπει να παρηγορεί τον Ν. Παππά και όλους όσους πιστεύουν και μάχονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου και αυτών της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας, είναι η μεγάλη λαϊκή αναγνώριση της προσφοράς τους στον τόπο. Προσφοράς που μεταφράζεται σε παράσημο εντιμότητας και τιμής, που κανένα ειδικό δικαστήριο και κανένα έωλο κατηγορητήριο, δεν πρόκειται να την πλήξει.