Η πολιτιστική συμπόρευση ΟΡ.ΦΕ.Ο. και εικαστικών Πιερίας

123

Τους ενώνει το κοινό αφήγημα στο πολιτιστικό προϊόν. Ο καθένας βέβαια από το δικό του μετερίζι καταθέτει τη δημιουργική του πρόταση για να αποτυπωθεί στην επονομαζόμενη πολιτισμική ταυτότητα της Πιερίας.

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, Παναγιώτης Φτάρας, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2023, την έδρα λειτουργίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του, Γρηγόρη Παπαχρήστο.

Οι δύο πρόεδροι μέσα σε άριστο κλίμα συνεργασίας, αναφέρθηκαν στα δρώμενα των γραμμάτων και τεχνών στην πόλη της Κατερίνης και ευρύτερα, στον θεσμικό ρόλο του Φεστιβάλ Ολύμπου στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων μέσω του προγράμματος των εκδηλώσεων και την δυνατότητα παροχής στην κοινωνία της Πιερίας και όχι μόνο σημαντικών παραστάσεων όλου του δημιουργικού φάσματος, καθώς και τις δράσεις των Καλλιτεχνών σε όλη τη δομή των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, όπως ζωγραφική,  φωτογραφία, γλυπτική, σχέδιο, κλπ.

Κατέθεσαν τις απόψεις τους για συνεργασία στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2023 και σε λοιπές δημιουργικές πρωτοβουλίες με έμφαση στην πολιτιστική διάβρωση και υποκουλτούρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Φτάρας με την ειδικότητα του καλλιτεχνικού φωτογράφου συνεργάστηκε το καλοκαίρι του 2018 ως διαπιστευμένος φωτογράφος στο 47Ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Παπαχρήστος απένειμε στον πρόεδρο του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, το επετειακό Λεύκωμα «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου».

Αναμφίβολα όταν συνεργάζονται οι φορείς των γραμμάτων και των τεχνών, καταξιώνεται και αναπτύσσετε  πιότερα το Πολιτιστικό Κίνημα.