Η τουριστική προβολή της Πιερίας στο επίκεντρο της  συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και του Προέδρου του Π.Ο.Τ.Α.Π. με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Π.Κ.Μ.

126

Η τουριστική προβολή της Πιερίας ήταν το  επίκεντρο της σύσκεψης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Προέδρου του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π) και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Αλέξανδρο Θάνο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο Διευθυντής Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μίλτος Νικολάου καθώς και ο Συντονιστής του Π.Ο.Τ.Α.Π. και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Βασίλειος Δήμου.

Στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση, που έλαβε χώρα την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, συμφωνήθηκε η υλοποίηση κοινών δράσεων, μέσω του Π.Ο.Τ.Α.Π., για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη και προβολή ήπιων μορφών τουρισμού, που είναι και στόχος της νέας καινοτόμου προσπάθειάς μας σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πρόοδο του τόπου.

Στη συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου,  αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη  Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Θάνο για την αγαστή συνεργασία, δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα όλων μας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Έχουμε την τύχη να διαβιούμε υπό τη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φυσικής ομορφιάς, του Ολύμπου. Βασική μας επιδίωξη από την αρχή ήταν να γίνει η Πιερία ένας 12μηνος προορισμός. Η επιμήκυνση αυτή θα έρθει ως αποτέλεσμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων και προσεγγίσεων διαφορετικών δεξαμενών πελατών. Γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε με την Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και όλους τους τοπικούς αρμόδιους φορείς  μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Η πραγματική αξία των επιτυχημένων στόχων, πάντα συνδυάζεται με την ομαδική δουλειά. Στοχευμένες ενέργειες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προσφορότερες επικοινωνιακές επιλογές ενίσχυσης της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών, υιοθέτηση αρχών αειφορίας και λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά μας. Βασικός μας στόχος είναι η εξωστρέφεια και η προβολή των ιδιαιτεροτήτων και ομορφιών της Πιερίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης επεσήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, την πληθώρα μορφών τουρισμού που αναπτύσσονται ταχύτατα και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει ο Π.Ο.Τ.Α.Π. για την καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Οργανισμός έχει αρχίσει ήδη να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στα τουριστικά πράγματα του τόπου, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση του πιερικού τουριστικού προϊόντος, τη διαχείριση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και τη διερεύνηση εισόδου σε νέες, καθώς και τον εμπλουτισμό συναφών δράσεων, πάντα σε αγαστή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.