Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε τη δασκάλα του την ώρα του μαθήματος

99

Μαθητής σκότωσε με μαχαίρι καθηγήτρια λυκείου στη γαλλική Χώρα των Βάσκων, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

«Επιβεβαιώνω ότι υπήρξε επίθεση με μαχαίρι και ότι το θύμα υπέκυψε», δήλωσε ο εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ.

Ο μαθητής συνελήφθη.

Η επίθεση σημειώθηκε στο καθολικό λύκειο του Αγίου Θωμά Ακινάτη του Σεν-Ζαν-ντε-Λυς, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Actu.fr .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sud Ouest, θύμα είναι μία καθηγήτρια της ισπανικής γλώσσας 50 ετών. Την ώρα που παρέδιδε μάθημα, μαθητής εισέβαλε στην τάξη οπλισμένος με μαχαίρι και της επετέθη.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, 15χρονος μαθητής μαχαίρωσε στον λαιμό καθηγήτρια λυκείου της Καν στην Νορμανδία. Η 63χρονη καθηγήτρια βγήκε από το νοσοκομείο λίγες ημέρες αργότερα, ενώ ο δράστης της επίθεσης, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρατείται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το BFM, ο έφηβος, άγνωστος στην αστυνομία, έλεγε ασυναρτησίες μετά την δολοφονία. Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα, δήλωσε μετά την πράξη του ότι άκουγε φωνές και ότι ήταν δαιμονισμένος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BFM TV, ο βουλευτής Vincent Bru δήλωσε «τρομοκρατημένος» και «συγκλονισμένος». Εκφράζει τη λύπη του για το τραγικό συμβάν, το οποίο συνέβη σε μια «εκλογική περιφέρεια που δεν είναι γνωστή για τη βία», σε ένα ίδρυμα που «φημίζεται στο Saint-Jean-de-Luz για την ποιότητα της διδασκαλίας του». «Σκέφτομαι όλο το διδακτικό προσωπικό, το οποίο πρέπει να είναι τρομοκρατημένο από αυτή την είδηση», πρόσθεσε.