Θεσσαλονίκη: Πανικός σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ – Κατέρρευσε ο οδηγός ενώ ήταν στο τιμόνι

144

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κατερίνη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο οδηγός ενώ βρισκόταν στο τιμόνι, αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα με την υγεία του με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο τη στιγμή μάλιστα που περνούσε μέσα από τούνελ.

Σωτήρια στάθηκε η αστραπιαία αντίδραση ενός επιβάτη ο οποίος χωρίς να χάσει χρόνο πετάχτηκε από τη θέση του και πάτησε το φρένο. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στη μέση του τούνελ με τους επιβάτες να αποβιβάζονται ανάστατοι. Στο σημείο έφτασαν περιπολικά και ένα ασθενοφόρο.

Το δρομολόγιο του τρόμου

Επρόκειτο για ένα συνηθισμένο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Κατερίνη που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου.

Οι επιβάτες ταράχτηκαν από μια στραβοτιμονιά του οδηγού. Κάποιοι την απέδωσαν σε κακοτεχνία του δρόμου ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε. Τότε ορισμένοι επιβάτες άρχισαν να φωνάζουν στον οδηγό χωρίς ωστόσο να παίρνουν απάντηση.

Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ βρισκόταν στην εθνική οδό, κοντά στην Κατερίνη και λίγο αργότερα έχασε την έξοδο για την πόλη. Ήταν η στιγμή που ένας από τους επιβάτες αποφάσισε να σηκωθεί για να μιλήσει στον οδηγό, ο οποίος όμως δεν αντιδρούσε και δεν ανταποκρινόταν.

Ο επιβάτης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Πάτησε το φρένο και ακινητοποίησε το λεωφορείο στη μέση του τούνελ. Οι επιβάτες βγήκαν έξω με ασφάλεια ενώ ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.