Πέθανε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Μπέλζερ, πρωταγωνιστής του «Law and Order»

103

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Μπέλζερ. Έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά «Νόμος και Τάξη» (Law & Order).

Σύμφωνα με το Forbes, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία θανάτου του.

Μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα του ως κωμικός, όμως ο εμβληματικός ρόλος του αστυνομικού ντετέκτιβ John Munch πρώτα στο Homicide: Life on the Street και μετά στο Law & Order: SVU, ήταν αυτός που τον «σημάδεψε».

Γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1944 στο Κονέκτικατ, ξεκίνησε την καριέρα του ως stand-up κωμικός σε διάφορα κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Ήταν μέρος της κωμικής ομάδας του Channel One που σατίριζε την τηλεόραση και έγινε η βάση για την καλτ ταινία του 1974 The Groove Tube, στην οποία εμφανίστηκε, και ήταν ο κωμικός για το κοινό στις πρώτες σεζόν του Saturday Night Live.

Η παλιά του συνεργάτης και στο Saturday Night Live, Laraine Newman, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, «Είμαι τόσο λυπημένη για τον θάνατο του Richard Belzer. Αγάπησα τόσο πολύ αυτόν τον τύπο. Ήταν ένας από τους πρώτους μου φίλους όταν έφτασα στη Νέα Υόρκη για να κάνω SNL. Συνηθίζαμε να βγαίνουμε για δείπνο κάθε εβδομάδα στο Sheepshead Bay για αστακό. Ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους όλων των εποχών».