Οι πολίτες της Πιερίας τίμησαν δυναμικά την πολιτική ομιλία της Μαρίας Μίχου (φωτο)

Συγκέντρωση με παλμό και συμμετοχή

124

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και εκ νέου υποψήφια στις επικείμενες εθνικές εκλογές, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, αποτύπωσε το πολιτικό της όραμα στην κεντρική πολιτική ομιλία, την οποία πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023.

Στο δημοκρατικό προσκλητήριο ανταποκρίθηκαν δυναμικά και με μεγάλη μαζικότητα οι πολίτες από κάθε γωνιά της Πιερίας, στηρίζοντας τόσο την ανανεωμένη και νικηφόρα πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης, όσο και την επιτυχή προοπτική της Μαρίας Μίχου, στις Κοινοβουλευτικές εκλογές.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων. Πρόσωπα της αυτοδιοίκησης του σήμερα και του παρελθόντος, καθώς και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πιερίας, φίλοι και μέλη του Κινήματος και συμπολίτισσες και συμπολίτες που κατέθεσαν την υποστήριξη στις επιλογές της κ. Μίχου.

Η ομιλήτρια με γλαφυρό τρόπο, με ρεαλιστικές θέσεις και υπεύθυνο λόγο, αναφέρθηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα προβλήματα και τις προτάσεις για τα ζητήματα των ανθρώπων της Πιερίας, στις επιλογές των δύο τελευταίων Κυβερνήσεων που οδήγησαν τη χώρα στα αδιέξοδα, δίδοντας παράλληλα έμφαση στις προτεραιότητες και τη φιλοσοφία με την οποία θα πορευτεί στην προεκλογική περίοδο.

                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Χαιρετίζοντας την πολιτική εκδήλωση, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτριος Λιόλιος αναφέρθηκε στην εξ ίσου όπως σήμερα αλλά και πριν από ένα μήνα συγκλονιστική συγκέντρωση στον ίδιο χώρο του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, στάθηκε στο περίγραμμα των προεκλογικών αντιπαραθέσεων, τονίζοντας: «Ο Ελληνικός λαός θα δώσει ένα τέλος στο ψευτοδίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει την Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστή με ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό. Αποφασισμένοι δίνουμε τον αγώνα με σοβαρό αξιακό κώδικα μακριά από λασπολογίες και παρασκήνια.

Η αγαπητή μας Μαρία, είναι μία από εμάς, είναι μαχητική, είναι θεσμική, είναι αγωνίστρια, είναι ειλικρινής.  Ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της παράταξης, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κίνημα.

Μαρία μου. Σου εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον αγώνα σου.»

Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ

Ξεκινώντας την πολιτική της ομιλία η κ. Μίχου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την μεγάλη παρουσία των συμπολιτών, λέγοντας: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα η παρουσία σας σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που είστε δίπλα μου.   Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας που μου δίνει δύναμη στο δύσκολο πολλές φορές αγώνα για την προοδευτική μας παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Την παράταξη του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου του ιδρυτή και ηγέτη μας.

Μας εμπνέει ακόμα και μας οδηγεί. Και σήμερα του Νίκου Ανδρουλάκη σε μια πορεία για γνήσιες προοδευτικές λύσεις και δημοκρατικές ανατροπές.»

Στη συνέχεια καυτηρίασε τις αστοχίες της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σκιαγράφησε τις επιτακτικές ανάγκες για λύσεις στα θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την ακρίβεια, την ενέργεια.

Αναφέρθηκε ακόμα στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων, με ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας που το απαξιώνει η τελευταία Κυβέρνηση, καθώς επίσης στην αναγκαιότητα αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων. Σχολίασε το τρίτο σκληρότερο  μνημόνιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα το νόμο Κατρούγκαλου που διέλυσε το ασφαλιστικό και κατήργησε το ΕΚΑΣ.

Γνωστοποίησε τις προτάσεις του Κινήματος για την παιδεία, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το δημόσιο δίκαιο, το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, το σεβασμό στους θεσμούς και την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώνοντας, η κ. Μίχου, καταχειροκροτούμενη τόνισε: «Είμαι πραγματικά περήφανη που ανήκω και αγωνίζομαι για το ΠΑΣΟΚ στη νέα αυτή προσπάθεια. Η παράταξή μας, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει τη σφραγίδα των μεγάλων εθνικών επιτυχιών.

Δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για την παράταξη μας.

Του Ανδρέα Παπανδρέου και σήμερα του Νίκου Ανδρουλάκη. Για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Γιατί αυτό ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ. Ένας υπηρέτης για το λαό και την πατρίδα.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αγάπη σας και την στήριξη στο πρόσωπό μου.»

Η πολιτική ομιλία που πλαισιώθηκε με βιντεοσκοπημένες αναφορές στην προσωπικότητα της Μαρίας Μίχου, από ανθρώπους της πολιτικής, του κοινωνικού περιβάλλοντος και της οικογένειάς της, συντόνισε στην προσφώνηση των ομιλητών, η Ιωάννα Τόσκα.