ΣΥΡΙΖΑ: Η ανθρωπογεωγραφία των ψηφοδελτίων- Τα πρώτα ονόματα εν αναμονή των εκπλήξεων

99
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Σε ήρεμα νερά και χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κατά την οποία επικυρώθηκε το 76% των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών.

Το ενδιαφέρον, άλλωστε, θα είναι εξ αντικειμένου μεγαλύτερο για το υπόλοιπο 24%- συμπεριλαμβανομένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας- που θα συμπληρώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και το οποίο θα ανακοινωθεί σε χρόνο πλησιέστερο των εκλογών.

Οι εντάσεις, άλλωστε, στην Πολιτική Γραμματεία αποφεύχθηκαν γιατί αυτές είχαν προηγηθεί στις συσκέψεις ανάμεσα στους Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη και Μιχάλη Καλογήρου, που ήταν υπεύθυνοι για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αλλά και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα και τους εκπροσώπους των τάσεων που διεκδικούσαν φυσικά την όσο το δυνατό ισχυρότερη εκπροσώπησή τους στα ψηφοδέλτια.

Όσον αφορά την ανθρωπογεωγραφία- η ποσόστωση είναι 50% άνδρες, 50% γυναίκες σε κάθε εκλογική περιφέρεια-, την υπεσχημένη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αμφίπλευρη διεύρυνση πιστοποιούν οι Φωτεινή Μπακαδήμα (Α’ Πειραιά), Συμεών Κεδίκογλου (Εύβοια), Ζωή Αναστασοπούλου (Ηλεία), Μανώλης Κάρλας (Σάμος), Ζήσης Ζάννας (Πιερία), Δημήτρης Ράβναλης (Β’ Θεσσαλονίκης), Γιώργος Αρμουτάκης (Ηράκλειο), Γιάννης Γόγολος (Θεσπρωτία), Θόδωρος Καρυπίδης (Κοζάνη), Σοφία Φουντουκίδου (Α’ Θεσσαλονίκης).

Στο κλαμπ των ακαδημαϊκών και συμβούλων Τσίπρα- ανάμεσά τους κι από το συμβουλευτικό think tank- υποψήφιων ξεχωρίζουν οι Νικόλας Φαραντούρης (Κεφαλονιά), Σοφία Βιδάλη (Α’ Αθηνών), Δανάη Βουτυράκου (Δυτική Αττική), Βασιλική Λάζου (Φθιώτιδα), Αγγελική Τεντολούρη (Καρδίτσα), Σταμάτης Βαρδαρός (Σάμος), Γιάννης Μυλόπουλος (Α’ Θεσσαλονίκης), Άρης Στυλιανού (Α’ Θεσσαλονίκης), Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (Ιωάννινα), Γρηγόρης Θεοδωράκης (Αιτωλοακαρνανία), Αριστείδης Ανδρικόπουλος (Αχαΐα),

Τη νέα γενιά εκπροσωπούν οι Κατερίνα Μπέρδου (Έβρος), η Φανή Γιωτάκη (Ημαθία), ο Κώστας Καρπουχτσής (Σέρρες), ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης (Καβάλα), η Φαίδρα Καρούτζου ( Ηράκλειο), ο Μανώλης Καλαϊτζάκης (Λασίθι), η Πάττυ Καλού (Λευκάδα), η Μαρία Στέφου (Αχαΐα), ο Γιάννης Χάιδος (Τρίκαλα), ο Απόστολος Πέκας (Λάρισα), η Κατερίνα Λογοθέτη (Α’ Πειραιά), ο Χρήστος Φωτιάδης (Α’ Πειραιά), ο Τάκης Παπαϊωάννου (Αργολίδα), ο Χρήστος Στάικος (Αρκαδία), η Θεοδώρα Ακριώτου (Εύβοια), η Γεωργία Κοταντούλα (Αιτωλοακαρνανία) κι ο Θέμης Μπάκας (Αχαΐα).

Τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες εκπροσωπούν οι Μαρία Τζαμπάζη (Ξάνθη), η Μακρίνα Βιόλα- Κωστή (Β΄ Θεσσαλονίκης), ο Νίκος Γέργος (Νότιος Τομέας Αθηνών), η Αγγελική Λεβέντη (Ανατολική Αττική), η Καίτη Θεοχάρη (Ανατολική Αττική) κι ο Αντιλιάν Κοτζάι (Β΄ Πειραιά).

Τον καλλιτεχνικό κόσμο εκπροσωπούν οι Μαρία Κανελλοπούλου (Α΄ Αθηνών), η Άννα Ελεφάντη (Α΄ Αθηνών), η Τζένη Αρσένη (Α΄ Αθηνών), ο Μάριος Αθανασίου (Βόρειος Τομέας Αθηνών) και η Άννα Χατζησοφιά (Βόρειος Τομέας Αθηνών).