Τεντόγλου: Ασύλληπτος Μίλτος, σε έναν αγώνα έκανε τις τέσσερις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι είναι ο καλύτερος αθλητής στο μήκος αφού στο μίτινγκ του Λιεβέν έκανε σε τέσσερα άλματα τις τέσσερις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί φέτος στον κόσμο.

262

Λίγες ώρες πριν αρχίσει το μίτινγκ του Λιεβέν ο Μίλτος Τεντόγλου έμαθε ότι ακυρώθηκε ο αγώνας του στο Τορούν όπου με άλμα στα 8,40μ. έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο λόγω αντικανονικών παπουτσιών.

Κάπως έτσι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο πήγε στα χέρια του Τζερεμάια Ντέιβιτς, ο οποίος στις 10 Φεβρουαρίου έκανε 8,28μ. σε μίτινγκ στις ΗΠΑ.

Αυτό όμως κράτησε για μερικές ώρες αφού ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το επιβεβαίωσε στη Γαλλία. Με το πρώτο του κιόλας άλμα προσγειώθηκε στα 8.32μ. και πήρε πίσω την καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Στο δεύτερο άλμα πήγε πέντε εκατοστά πιο μακριά κάνοντας 8,37 και βελτίωσε κι άλλο την καλύτερη επίδοση που έχει γίνει μέχρι τώρα στη σεζόν.

Το τρίτο του άλμα μετρήθηκε στα 8,34μ. Ο Μίλτος Τεντόγλου, που πάντα βάζει στοιχήματα με τον εαυτό του, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε το ίδιο δυναμικά. Μάλιστα στο τέταρτο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ. βελτιώνοντας και άλλο την επίδοσή του.

Πέμπτο και έκτο άλμα δεν έκανε, αφού δεν χρειαζόταν. Ο δεύτερος Τομπίας Μοντλέρ είχε ως καλύτερο άλμα του στα 8.06μ., ενώ ουδείς άλλος πήδηξε πάνω από τα 8 μέτρα.

Κάπως έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου σε έναν αγώνα του κατάφερε να κάνει τις τέσσερις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο για φέτος και να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του ευρωπαϊκού κλειστού στίβου (02-05/03).