Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος σε παρουσίαση βιβλίων στο Καρπενήσι

101

Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Καρπενήσι, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Κίτρους  κ. Γεώργιος συμμετείχε  σε εκδήλωση βιβιοπαρουσίασης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Το πρώτο βιβλίο έχει τίτλο  «Επιλέγοντας την ιερωσύνη σήμερα», του Πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Λιάπη από τις Εκδόσεις Ακρίτα και το δεύτερο βιβλίο  «40 χρόνια προσφοράς Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου-Τιμητικό Αφιέρωμα».

Την εκδήλωση, που έλαβε  χώρα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, άνοιξε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου με ένα άρτιο μουσικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Τασιόπουλος, που συντόνισε με επιτυχία την εκδήλωση.

Αρχικά, κάλεσε στο βήμα τον συγγραφέα του βιβλίου «Επιλέγοντας την ιερωσύνη σήμερα», Πρωτοπεσβύτερο  Κωνσταντίνο Λιάπη, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς προέκυψε αυτό το βιβλίο και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη συγγραφή και την έκδοσή του. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η διευθύντρια των Εκδόσεων «Ακρίτας» κ. Μαρία Κοκκίνου, η οποία εξήγησε γιατί συμπεριέλαβε το βιβλίο στο εκδοτικό της πρόγραμμα.

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος,  ο οποίος  αρχικά  συνεχάρη τον συγγραφέα για το βιβλίο του και για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τη σημασία και την αξία της ιερωσύνης.

Στη συνέχεια με τον εμπεριστατωμένο και μεστό λόγο του αναφέρθηκε στο επουράνιο υπούργημα της ιερωσύνης, καθηλώνοντας ουσιαστικά το κοινό. Παράλληλα, κατέθεσε τις προσωπικές του εμπειρίες και  βιώματα,  αρχικά ως Ιερέας και στη συνέχεια ως Επίσκοπος.

Στην ίδια βιβλιοπαρουσίαση συμμετείχε επίσης ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος,  ενώ ο κ. Αναστάσιος Χαρμαντάς, εκπαιδευτικός-σύμβουλος οικογένειας και ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χριστοδούλου έκαναν τη δεύτερη βιλιοπαρουσίαση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των Αρχών της Ευρυτανίας. Στο τέλος, ο επιχώριος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος έλαβε τον λόγο, ευχαριστώντας τον προσκεκλημένο Αρχιερέα και όλους τους εισηγητές για την παρουσία τους.