Boeing 737 μετατράπηκε σε ιδιωτική βίλα πολυτελείας στο Μπαλί (φωτο & video)

109

Από το να επιστρέψουν στον ουρανό με νέο χρώμα για να πετάξουν για μια άλλη αεροπορική εταιρεία, μέχρι να ανακυκλωθούν για ανταλλακτικά ή να μετακινηθούν σε μια αποθήκη αεροσκαφών, οι δυνατότητες για τα αποσυρθέντα αεροσκάφη είναι φαινομενικά ατελείωτες.

Ορισμένα έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια, μουσεία, καφετέριες, ακόμη και σε χώρους για πάρτι. Όμως, αυτό το ιδιωτικό τζετ που μετατράπηκε σε πολυτελή βίλα, που βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου κοντά στην παραλία Nyang-Nyang στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας, μπορεί να είναι μία από τις πιο όμορφες μετατροπές αεροσκαφών μέχρι σήμερα.

Διαθέτοντας δύο υπνοδωμάτια και πισίνα, η Private Jet Villa by Hanging Gardens, η οποία βρίσκεται 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση από τον Απρίλιο, με τις τιμές διανυκτέρευσης να ξεκινούν από περίπου 7.000 δολάρια.

Το Jet μετατράπηκε σε βίλα

Αυτό το αποσυρμένο Boeing 737 που μετατράπηκε σε ιδιωτική βίλα θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση τον Απρίλιο, με τις τιμές ανά διανυκτέρευση να ξεκινούν από περίπου 7.000 δολάρια.

Ο Ντέμιν, επίσης ιδιοκτήτης της αλυσίδας ξενοδοχείων Bubble Hotel Bali, λέει ότι αρχικά σκέφτηκε να αγοράσει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για προσωπική χρήση, αλλά γρήγορα είδε τη προοπτική να μετατρέψει το αεροσκάφος σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

«Ακόμα και πριν το αγοράσω, σκέφτηκα ότι ήταν δυνατόν να το μετατρέψω σε κάποιο είδος μοναδικού αντικειμένου και αποφάσισα να επικεντρωθώ στη δημιουργία μιας βίλας», λέει, πριν εξηγήσει ότι βρήκε περίπου 20 παρόμοια αεροπλάνα που βρίσκονταν μόνο στην Ινδονησία κατά την αναζήτησή τους.

Ο Ντέμιν κατέληξε τελικά σε ένα Boeing 737 που είχε αγοραστεί από έναν επενδυτή στην Ινδονησία και συμφώνησε να το αγοράσει.

Ωστόσο, η μεταφορά του αεροσκάφους από την τοποθεσία του στο Μπαλί σε μια κορυφή βράχου αρκετά χιλιόμετρα μακριά δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

«Έπρεπε να το αποσυναρμολογήσουμε αφού συμβουλευτήκαμε την ομάδα της Boeing», εξηγεί. «Ξεβιδώσαμε 50.000 βίδες».

Σύμφωνα με τον Ντέμιν, ο οποίος ζει στο Μπαλί εδώ και περίπου οκτώ χρόνια, η όλη διαδικασία χρειάστηκε περίπου δύο μήνες σχεδιασμού, ενώ η πραγματική μεταφορά, στην οποία συμμετείχαν δύο γερανοί, μια τεράστια πλατφόρμα, διάφοροι ειδικοί και αστυνομική συνοδεία, διήρκεσε συνολικά πέντε ημέρες.

«Ήταν οι πιο άυπνες πέντε ημέρες της ζωής μου», λέει, προσθέτοντας ότι μεγάλο μέρος της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε τη νύχτα.

 

Αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το πιλοτήριο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο μπάνιο με πρόσθετα φινιστρίνια.

Το μοναδικό έργο έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, γεγονός που οδήγησε σε μερικά μάλλον ασυνήθιστα περιστατικά στο έδαφος.

«Μια μέρα ήρθα και είδα έναν σπασμένο φράχτη και 150 άτομα να κάθονται στο αεροπλάνο μας», λέει ο Ντέμιν, πριν περιγράψει πώς ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς έφυγε κάποτε από το φτερό του αεροπλάνου.

Αν και ο Ντέμιν τονίζει ότι το αεροσκάφος έχει περάσει από πολυάριθμους ελέγχους ασφαλείας, η ασταθής θέση του, καθώς και οι διάφορες εικόνες που μοιράστηκαν με influencers να περπατούν κατά μήκος της φτερού ή με τα πόδια τους να κρέμονται έξω από την πόρτα του αεροπλάνου, έχουν σίγουρα προκαλέσει εντύπωση.

Ο Ντέμιν εξηγεί ότι στον βράχο έχει τοποθετηθεί ένα φράγμα για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, λέει ότι είχε πρόβλημα να προσλάβει κάποιον για να εγκαταστήσει ένα γυάλινο φράγμα σε μια πτέρυγα που είναι τοποθετημένη πάνω από έναν γκρεμό.

«Το μείζον ζήτημα είναι το γυάλινο φράγμα κατά μήκος του περιγράμματος του ίδιου φτερού και κατά μήκος του περιγράμματος του βράχου», λέει, παραδεχόμενος ότι «όλοι φοβούνται να το κάνουν».

«Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες με αυτό, ιδίως με τα φτερά. Όμως θα το κάνουμε ούτως ή άλλως, μόλις βρούμε κάποιον που θα είναι αρκετά γενναίος για να το εφαρμόσει».

Μετά από χρόνια επίπονης εργασίας για το έργο, ο Ντέμιν ανυπομονεί αφάνταστα να υποδεχτεί επιτέλους τους επισκέπτες στη βίλα του ιδιωτικού τζετ, η οποία είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πόρτες της τον Απρίλιο.

Έρχεται ένα χρόνο μετά την αναγέννηση ενός παροπλισμένου τζετ της British Airways ως μοναδικού χώρου εκδηλώσεων προς ενοικίαση με έδρα το ιδιόκτητο αεροδρόμιο Cotswold στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, το Jumbo Stay Hotel, ένα πρώην Boeing 747 που μετατράπηκε σε ξενώνα-ξενοδοχείο, άνοιξε κοντά στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης στη Σουηδία το 2009.