Βράβευση του Δήμου Δίου-Ολύμπου από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης ως υποστηρικτή του Olympic Day Run 2022

97

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου βραβεύτηκε ως υποστηρικτής του Olympic Day Run 2022 από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023. Τον Δήμο εκπροσώπησε στην τελετή βράβευσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού Σοφία Ζουρζούρα. Πρόκειται για τον αγώνα τρεξίματος που διοργανώνουν  από το 2018 στην Ελλάδα το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τους εκπροσώπους των φορέων που τιμήθηκαν ως υποστηρικτές του θεσμού, καλωσόρισαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Στέλιος Αγγελούδης και η Διευθύντρια-CEO του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και Γενική Διευθύντρια του “Olympic Day Run” Greece, Δρ. Κυριακή Ουδατζή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η σύζυγος του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, παραχώρησε το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε ο διπλά αργυρός Ολυμπιονίκης στους αγώνες “Πεκίνο 2008”, προκειμένου να φιλοξενηθεί στη μόνιμη έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”. Ως Πρέσβειρα του Πολιτιστικού Προγράμματος Olympic Day Run Greece 2023 ανακηρύχτηκε η μουσικός και συνθέτρια κλασικής μουσικής, Ευγενία Μανωλίδου. Ο τίτλος της Πρέσβειρας για το Family Run 2023 δόθηκε στη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου θα συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό του Olympic Day Run και τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που προάγουν τις Ολυμπιακές αξίες.

Το 6ο Olympic Day Run 2023 έχει προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου 2023 στην Θεσσαλονίκη.