Τεντόγλου: Ακυρώθηκε το άλμα του στα 8.40 για “παράτυπα” παπούτσια και ξέσπασε στο Instagram

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8.40 στο μίτινγκ του Τορούν, το οποίο ήταν και η κορυφαία επίδοση στο 2023, ακυρώθηκε για παράτυπα παπούτσια και ο Έλληνας πρωταθλητής ξέσπασε στο Instagram.

120

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέταξε στα 8.40 στο μίτινγκ του Τορούν σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στο 2023, ωστόσο η επίδοσή του θεωρήθηκε άκυρη από τη World Athletics για παράτυπα παπούτσια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξέσπασε με post του στο Instagram κατά αυτής της απόφασης. Να σημειωθεί ότι ο Τεντόγλου έχει λάβει το “ΟΚ” να χρησιμοποιήσει το ίδιο μοντέλο αλλά σε άλλο χρώμα.

Έτσι, η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει.

Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία . Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος.

Έλεγξατε τα καρφιά των παλιών δίσκων; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι “εγκεκριμένο”, ανέφερε ο Μίτλος Τεντόγλου στην ανάρτησή του.