Rotterdam Open: Ανέβασε στροφές και πήρε την πρόκριση ο Στέφανος (highlights)

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τα 10 από τα 11 τελευταία games της αναμέτρησής του με τον Emil Ruusuvuori και είχε μια πετυχημένη πρεμιέρα στο ABN AMRO Open του Ρότερνταμ.

104

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών δεν είχε ιδανικό ξεκίνημα στο τουρνουά, όμως ανέβασε στροφές στη συνέχεια και τελικά έφτασε σε μια καθαρή νίκη επί του Ruusuvuori με 7-5, 6-1.

Το κακό ξεκίνημα του Στεφ στο ματς μεταφράστηκε σε ένα γρήγορο break για τον Ruusuvuori που προηγήθηκε με 4-2 στο 1ο σετ, ενώ κράτησε το σερβίς του και στο 8ο game, για να φτάσει στο 5-3.

Ταλαιπώρησε τον Στεφ και στο 9ο game o Φινλανδός, με τον πρωταθλητή μας να κρατάει τελικά το σερβίς του μετά από 5 ισοπαλίες. Στο επόμενο game o Στεφ επέστρεψε από το 30-15 και έκανε το πρώτο του break στο παιχνίδι, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός για τον Ruusuvuori, με τον Τσιτσιπά να γίνεται κάθε game και καλύτερος και να βγάζει εκπληκτικές επιστροφές, για να φτάσει και σε 2ο διαδοχικό break, κατακτώντας το 1ο σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος “έσπασε” άλλες 2 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), ενώ στο μοναδικό game που δεν έκανε break στο 2ο σετ, είχε ένα χαμένο break point.

Μετά από 1 ώρα και 32 λεπτά έφτασε στη 2η νίκη του επί του Ruusuvuori σε ισάριθμες συναντήσεις ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει 13 νίκες σε 14 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν.

Θα επιστρέψει στo Rotterdam Ahoy την Πέμπτη ο Στεφ, για να αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης το νικητή της αυριανής αναμέτρησης, μεταξύ του Jannik Sinner και του Benjamin Bonzi.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την 2η ημέρα των αγώνων στο Rotterdam.