Να γιατί δεν υπάρχει στην πραγματικότητα λόγος να γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

68
Woman holding valentines day expensive gift, looking at camera with calm lovely facial expression. Beautiful girl in black dress standing in living room filled with presents and red roses bouquet

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό στο να θέλεις να γιορτάσεις παραδοσιακά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, ιδιαίτερα αν είσαι σε μια νέα σχέση που τώρα κάνει τα πρώτα της συναρπαστικά και απολαυστικά βήματα. Αν βρίσκεσαι όμως σε μία σταθερή σχέση, η 14η Φεβρουαρίου ή η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου που έχει καθιερωθεί ως αυτή των ερωτευμένων, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να γίνει και μεγάλη υπόθεση. Κι αυτό γιατί όπως εύκολα μπορείς να συμπεράνεις, είναι και λίγο ψυχαναγκαστικό να πρέπει να αποδείξεις σε όλους πόσο ερωτευμένη και καλά είσαι στη σχέση σου, δεν νομίζεις;

Κι αν δεν σε πείθουμε με τα παραπάνω, να μερικοί ακόμη λίγοι για να χαλαρώσεις χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Είναι εντελώς περιττό το να επιδεικνύεις την κατάσταση της σχέσης σου

Πολλοί βλέπουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ως την ιδανική ευκαιρία για να επιδεικνύουν την κατάσταση της σχέσης τους, είτε αυτή είναι πρόσφατη, είτε μετρά πια μερικά ή πολλά χρόνια. Όταν όμως βρίσκεσαι σε μια ισχυρή σχέση με γερά θεμέλια, δεν χρειάζεται να διατυμπανίσεις την αγάπη σου, το πόσο καλά είστε μεταξύ σας και το πόσο ιδιαίτερα δώρα μπορείτε να κάνετε ο ένας στον άλλο.

Ο αυθορμητισμός είναι πολύ πιο fun

Πολλά ζευγάρια απολαμβάνουν να εκπλήσσουν απροσδόκητα τους συντρόφους τους με δώρα, ερωτικά ραβασάκια και ιδιαίτερες εμπειρίες που μοιράζονται ως ζευγάρι, ανεξάρτητα από το τι μέρα δείχνει το ημερολόγιο. Γι’ αυτό μη σπαταλήσεις τον χρόνο σου για το τέλειο δώρο για την ημέρα, όταν μπορείς στην πραγματικότητα να ετοιμάσεις μια έκπληξη που θα είναι πιο fun και μελετημένη για άλλη στιγμή.

Είναι μια μέρα γεμάτη πίεση και υπερκατανάλωση

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να νιώσεις μεγάλη πίεση ώστε να κάνεις κάτι σε έξοδο ή δώρο, αγοράζοντας πράγματα που δεν θα επιθυμούσες υπό άλλες συνθήκες και γενικά μπαίνοντας σε μια αχρείαστη διαδικασία που σου επιβάλλεται κοινωνικά. Αν αυτό δεν σου ταιριάζει, απλά μην το κάνεις.

Η ρομαντική αγάπη δεν είναι η μόνη σημαντική αγάπη

Η αγάπη για τον εαυτό μας αλλά και για τους φίλους και τους υπόλοιπους ανθρώπους στη ζωή μας είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας, όσο και η ρομαντική αγάπη. Μην αφιερώσεις λοιπόν τη μέρα που γιορτάζεται η αγάπη μόνο για τον/την σύντροφό σου!

Η ύπαρξη ενός Βαλεντίνου δεν πρέπει να είναι στόχος

Και για τους singles που διαβάζουν αυτό το κείμενο, θυμηθείτε: η ύπαρξη ενός Βαλεντίνου στη ζωή μας δεν πρέπει να είναι ο απώτερος στόχος της, μιας που προέχει η ψυχική και σωματική μας υγεία και ευεξία. Αν έχεις επιλέξει να μην είσαι σε σχέση, ή αν απλά δεν έτυχε να σου συμβεί ακόμα, με εσένα να μην επιλέγεις να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από αυτό που επιθυμείς για τη ζωή σου, τότε ο εορτασμός της ημέρας των ερωτευμένων με τους όρους που έχει επιβάλει η κοινωνία δεν χρειάζεται να σου φέρνει στενοχώριες και περιττά άγχη. Ο έρωτας θα έρθει όταν εμείς είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί στο να τον υποδεχθούμε και τότε δεν θα χρειάζεται καμία ιδιαίτερη μεταχείριση ή εορτασμός.