Γερμανία: Χάος σε αεροδρόμια από την κατάρρευση του συστήματος της Lufthansa – «Καθηλώνονται» πτήσεις

133

Χάος έχει προκληθεί σε αεροδρόμια της Γερμανίας και προβλήματα εντοπίζονται σε όλο τον κόσμο μετά την κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa.

Στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση.

Η εταιρεία, με ανακοίνωσή της στο Twitter, ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα και εξηγεί ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητο για την απογείωση των αεροσκαφών.

Επιπλέον, οι εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία έχουν ακυρωθεί και οι επιβάτες λαμβάνουν οδηγίες για μετακίνησή τους με τους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η έκταση του προβλήματος ούτε μπορεί να προβλεφθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος.

Προκειμένου να αποφορτιστεί ο κεντρικός κόμβος, στη Φραγκφούρτη, στο αεροδρόμιο της πόλης δεν πραγματοποιείται καμία προσγείωση και τα αεροσκάφη εκτρέπονται προς τα αεροδρόμια της Νυρεμβέργης, της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι οφείλεται σε καλώδιο που καταστράφηκε από εκσκαφικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους.

«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.