Ελάχιστοι το παρατήρησαν: Το ιστορικό δαχτυλίδι που φοράει στο μικρό δάχτυλο ο Παύλος έχει μεγάλη παράδοση

266

Στο 40ήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, θα βρεθεί ο γιός του Παύλος, και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ.

Όπως συνέβη και στην κηδεία, ο Παύλος ο οποίος υποδέχτηκε προσωπικά ολους τους καλεσμένους στην είσοδο της Μητρόπολης Αθηνών, θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της τελετής.

Παύλος

Συγκινημένος ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής της οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Παύλος

Τότε, εκτός από το καλοραμμένο και πανάκριβο κοστούμι του Παύλου, οι πιο παρατηρητικοί είδαν το δαχτυλίδι που φορούσε στο μικρό δάχτυλο δίπλα στη βέρα του.

Παύλος

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ένα παρόμοιο δαχτυλίδι είχε τόσο ο βασιλιάς Κωνσταντίνος όσο και ο βασιλιάς Παύλος.

Αν και οι περισσότεροι άνδρες της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας και κάποιοι συγγενείς απεικονίστηκαν να φορούν ένα ιδιαίτερο είδος οικογενειακού χρυσού δαχτυλιδιού στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου Β’, ο Παύλος ήταν ο μόνος μεταξύ αυτών που φορούσε ένα χρυσό δαχτυλίδι με ζαφείρι.

Είναι παράδοση για τον επικεφαλής του Βασιλικού Οίκου να έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο δαχτυλίδι, καθώς ένα παρόμοιο είχε τόσο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος όσο και ο βασιλιάς Παύλος πριν από αυτόν και το φορούσαν πάντα στο δεξί τους χέρι” όπως αναφέρει το greekroyal.jewels.

Δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο επέλεγαν οι ευγενείς, οι βασιλείς και οι πλούσιοι. Συνήθως έφερε και σφραγίδα (signet) που ήταν και η επίσημη σφραγίδα του ανδρός στα γράμματα που έστελνε.

Στις μέρες μας φέρει την ονομασία pinky ring ή chevalier (δηλαδή το δαχτυλίδι του ιππότη).

Αντίστοιχο δαχτυλίδι chevalier αλλά χωρίς ζαφείρι φόρεσαν τα αδέλφια του.

ΠαύλοςΠαύλος