Qatar Open: Πέρασε τη δύσκολη πρεμιέρα η Σάκκαρη (video+highlights)

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Qinwhen Zheng στη δύσκολη πρεμιέρα της στην Ντόχα, για να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο Qatar Open.

105

Η Σάκκαρη επικράτησε της Zheng με 6-2, 3-6, 6-3 σε μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα στην Ντόχα, για να μπει στις “16” καλύτερες του Qatar TotalEnergies Open.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ καλύτερα στο ματς, βρήκε μπροστά της μια Zheng που έκανε πολλά λάθη και το εκμεταλλεύτηκε, για να προηγηθεί με διπλό break στο 5-1. Είχε set point και για το 6-1 η Σάκκαρη, η οποία τελικά ολοκλήρωσε το σετ στο δικό της σερβίς, στο 6-2.

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε πρώτη το break και στο 2ο σετ, όπου προηγήθηκε με 2-1, όμως η Zheng ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και βρήκε πολύ καλό ρυθμό στα επόμενα λεπτά, κερδίζοντας 4 games στη σειρά. Προηγήθηκε με 5-2 η Κινέζα και έκλεισε το σετ με ένα love service game για το 6-3.

Η Σάκκαρη διαχειρίστηκε πολύ καλά την αντεπίθεση της Zheng και ήταν αισθητά καλύτερη στο 3ο σετ. Είχε διπλό break point για το 2-0 και μπορεί να μην τα κατάφερε να κάνει το break, το έκανε όμως στην επόμενη ευκαιρία της για να προηγηθεί με 3-1.

Η Zheng είχε την ευκαιρία της να επιστρέψει, αλλά έχασε 2 break points στο επόμενο game και η Μαρία έφτασε στο 4-1. Δεν έχασε άλλον πόντο από τη γραμμή του σερβίς η Σάκκαρη, που πήρε με love τα 2 τελευταία service games της στο ματς και “σφράγισε” τη νίκη σε 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα.

Η Σάκκαρη, η οποία προέρχεται από την καλή της εβδομάδα στο Linz της Αυστρίας, όπου ήταν ημιφιναλίστ, θα αναμετρηθεί με την Ekaterina Alexandrova, στο 500άρι της Ντόχας.