Κύρτσο, σε θέλει ο Κυριάκος ο καλοπληρωτής

66

Του Ιωάννη Τεκίδη,

Φιρί-φιρί, που λέει και ο κόσμος, το πήγαινε ο Ευρωβουλευτής , ο εκλεγμένος με τη σημαία της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος. Εκλεγμένος μεν με τους γαλάζιους, αλλά λαλίστατος και λίαν επικριτικός τον τελευταίο καιρό για τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Τα πεπραγμένα που διέσυραν και διασύρουν τη χώρα και στην αλλοδαπή και έχουν γίνει αφορμή εντός και εκτός ευρωκοινοβουλίου για πικρόχολα σχόλια, προσβλητικές επισημάνσεις και αστειάκια καυστικά των ξένων μέσων ενημέρωσης για την ελληνική πολιτική κατάντια επί εποχής Κυρ. Μητσοτάκη.

Μήπως τελικά ο παραπάνω ευρωβουλευτής, ο Γ. Κύρτσος, αδικεί, παρεκτρέπεται και υπερβάλλει στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση; Ψύχραιμα και δίχως καμία εμπάθεια, μήτε και μικροκομματική σκοπιμότητα, δύσκολα κάποιος θα αποφαίνονταν πως ο παραπάνω υπερέβη τα εσκαμμένα, ότι τελεί εν αδίκω και ότι είναι αχάριστος  απέναντι στο κόμμα που τον ανέδειξε και τον έστειλε ως εκπρόσωπο του στην ευρωβουλή. Κι αυτό γιατί η γραπτή και προφορική του κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την πολιτική της στο εσωτερικό, όσο και για αυτή στα εξωτερικά ζητήματα, υπήρξε ομολογουμένως τεκμηριωμένη, νηφάλια και εδράζεται κυριολεκτικά σε πράξεις και γεγονότα, που χαρακτηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, ως την χειρότερη σε όλη την μετά την χούντα περίοδο.

Και επειδή πιθανόν να μην έπιασαν τόπο οι νουθεσίες, οι παροτρύνσεις και οι κυβερνητικές προειδοποιήσεις, να συμμαζευτεί και σαν καλός πολιτευτής στο πλαίσιο του αξιοπρεπούς Μητσοτακικού πολιτικού πολιτισμού στον οποίο διάγει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια η χώρα, να ζητήσει συγνώμη και κατανόηση από τον υψηλό μας κυβερνήτη για την μέχρι τώρα αμετροέπεια του. Δεν το έκανε, σεβόμενος λέει, τον εαυτό του, την αξιοπρέπεια και την αλήθεια, και τώρα πληρώνει. Πώς; Μα είναι απλό. Θυμήθηκαν τα κυβερνητικά καλόπαιδα, πως ο αντάρτης ευρωβουλευτής, έχει χρέη που φτάνουν τις 490.000 ευρώ, από την εποχή που ασχολούνταν με εκδοτικές επιχειρήσεις. Χρέη κατά τα λεγόμενα τους, που δεν εξυπηρετούνται και λόγω του ύψους τους προσλαμβάνουν  αυτά κακουργηματικό χαρακτήρα. Γι αυτό και το δεξί χέρι του εγχώριου κυβερνήτη εκεί ψηλά στο ναό της δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο, ζητά την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, προκειμένου αυτός να παραπεμφθεί για τα περαιτέρω.

Ως εδώ καλά. Πιθανόν και να έχουν έτσι τα πράγματα και ορθώς να ενεργεί η δικαστική εξουσία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μόνο που ενεργεί αλά καρτ και όπως βολεύει το κυβερνητικό γκουβέρνο και όχι μοναχά αυτό. Κι αμέσως σκέπτεσαι και λες, γιατί άραγε δεν παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία και για το κόμμα της ΝΔ και την ηγεσία της, για τα χρέη προς το δημόσιο που έχουν υπερβεί τα 490 εκατομ. Ευρώ; Είναι αυτά χρέη ιερά και απαραβίαστα η μήπως εξυπηρετούν ύψιστα εθνικά συμφέροντα, με τα οποία απαγορεύεται να ασχολείται και να αναρωτιέται για αυτά η λαϊκή πλεμπάγια; Η δικαιοσύνη στη χώρα μας, τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια, υπό την πεφωτισμένη πολιτική ηγεσία του Κυρ, Μητσοτάκη, από τυφλή έγινε ως εκ θαύματος μονόφθαλμη. Αν και αυτό το θαύμα της άφησε ένα μικρό κουσούρι: αλληθωρίζει και μάλιστα αλληθωρίζει μονότονα και επικίνδυνα προς κάθε ψίθυρο η και ήχο, προερχόμενο από τα δεξιά και ειδικά από την κατεύθυνση του Μαξίμου. Σίγουρα η πλειοψηφία όσων την υπηρετούν και θέλουν απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι με οδηγό την συνείδηση και τον Νόμο, να κάνουν τη δουλειά τους, ασφυκτιούν και αγανακτούν με την μειοψηφία των συνάδελφων τους, των προθύμων να εξυπηρετήσουν τα άνομα και αντιλαϊκά σχέδια μιας κυβέρνησης στην υπηρεσία της οικονομικής και κοινωνικής ολιγαρχίας.

Το σύνθημα του προέδρου του Σύριζα-ΠΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΠΑΝΤΟΥ”, παίρνει διαστάσεις εκ των πραγμάτων, μια που διανύουμε ένα πρωτοφανή πολιτικό ζόφο, μιας τελευταίας ελπίδας για την λυτρωτική ανάταση σε όλα τα επίπεδα του τόπου.