Austria Open: Η Martic έβαλε “φρένο” στη Σάκκαρη στο Linz (videos)

Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε με σετ, δεν μπόρεσε όμως να συνεχίσει το σερί της στο Linz, καθώς ηττήθηκε από την πολύ καλή Petra Martic έπειτα από 2,5 ώρες μάχης στα ημιτελικά του Upper Austria Ladies Linz.

99

Η Σάκκαρη προηγήθηκε με σετ, δεν κατάφερε να κάνει όμως το 4 στα 4 στο Linz της Αυστρίας και γνώρισε την ήττα από την Martic με 3-6, 6-3, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, στο ντεμπούτο της στο τουρνουά του Linz, κέρδισε τους πρώτους 3 αγώνες της χωρίς να χάσει σετ, ενώ μπήκε πολύ δυνατά και στον ημιτελικό, κερδίζοντας τα 3 τελευταία games του 1ου σετ, για να το κατακτήσει με 6-3.

Ήταν ένα πολύ κλειστό σετ παρά το τελικό 6-3, αφού και οι δυο παίκτριες είχαν χάσει νωρίτερα αρκετές ευκαιρίες για break, με την Ελληνίδα να φτάνει τελικά σ’ αυτό, στο 8ο game, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να υπερασπιστεί το σερβίς της για το 6-3.

Στο 2ο σετ ήρθαν κάποια μαζεμένα λάθη για τη Σάκκαρη, που έδωσαν την ευκαιρία στην πολύ σταθερή Κροάτισσα να προηγηθεί με 4-0. Η Μαρία μείωσε προσωρινά σε 4-1, όμως με νέο break η Martic έκανε το 5-1 και να πάρει τελικά αυτό το σετ τη 2η φορά που σέρβιρε για την κατάκτησή του, κάνοντας το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ και οι δυο παίκτριες ήταν πιο σταθερές στα σερβίς τους, με τη Σάκκαρη να χάνει πρώτη τη συγκέντρωσή της και τη Martic να κάνει ένα πολύ μεγάλo break στο 9ο game, για το 5-4. Στη συνέχεια η Κροάτισσα πήρε τις μπάλες και τελείωσε το παιχνίδι, ολοκληρώνοντας το 3ο σετ χωρίς να έχει απειληθεί με break point.

Ήταν η 1η νίκη της Martic επί της Σάκκαρη, έπειτα από 3 συναντήσεις. Η Martic θα βρεθεί για 6η φορά στην καριέρα της σε έναν τελικό WTA διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της, μετά το 500άρι της Zhengzhou στην Κίνα το 2019. Σε indoor τουρνουά θα είναι ο πρώτος της τελικός.

Στον τελικό του Linz θα αντιμετωπίσει την Anastasia Potapova, που νωρίτερα χρειάστηκε επίσης 3 σετ, αλλά κέρδισε τη Marketa Vondrousova με 6-1, 6-7 (4), 6-3.

Η Σάκκαρη, που και σήμερα έκανε καλό παιχνίδι έχοντας 37 winners και 29 αβίαστα λάθη, θα επιστρέψει πολύ σύντομα στη δράση, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο 500άρι της Ντόχας.