Γλυπτό του Ευθύμη Καλεβρά κοσμεί το Φεστιβάλ Ολύμπου

160

Από 1 Μαρτίου 2023, με τον ερχομό της άνοιξης, την είσοδο των γραφείων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, θα κοσμεί ένα από τα σπουδαία γλυπτά του μεγάλου καλλιτέχνη της Πιερίας, Ευθύμη Καλεβρά.  Το δημιούργημα φέρει τον τίτλο «Το πέταγμα του έρωτα».

Ήταν επιθυμία του ιδίου του καλλιτέχνη αλλά και της συζύγου του.

Ως γνωστό μία σειρά γλυπτών έχει παραχωρηθεί από την κυρία Καλεβρά, στο δήμο Κατερίνης, τα οποία έχουν εκτεθεί σε αίθουσα της Αστικής Σχολής Κατερίνης.

Εκεί έως σήμερα βρίσκεται και το γλυπτό που παραχωρείται στο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης και της μεταφοράς του στα γραφεία του ΟΡΦΕΟ, έπρεπε να συνυπογράψουν οι τρείς πλευρές, η κυρία Καλεβρά, δια της πληρεξουσίου δικηγόρου της, κυρίας Ματίνας Σαμαλή, του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου και του προέδρου του ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου, γεγονός που επιτελέστηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο  του ΟΡΦΕΟ, ευχαριστεί την κυρία Νίνα Καλεβρά για την ευγενή πράξη της, καθώς και την δικηγόρο κ. Σαμαλή, για το ενδιαφέρον της και την αφιλοκερδή τακτοποίηση όλης της διαδικασίας παραχώρησης του γλυπτού στον οργανισμό μας.

Αποτελεί μεγάλη τιμή να κοσμεί την είσοδο του κορυφαίου πολιτιστικού οργανισμού της Πιερίας, γλυπτό του σπουδαίου καλλιτέχνη Ευθύμη Καλεβρά.