Χαμογελά ο Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος με αναστολή παρά την καταδίκη 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμών

Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών κατά συγχώνευση με αναστολή καταδίκασε το Δικαστήριο τον γνωστό ηθοποιό.

117

Με αναστολή είναι τελικά οι ποινές του Πέτρου Φιλιππίδη που σημαίνει ότι θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση με αναστολή είναι τελικά η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Το δικαστήριο και σε ότι αφορά τον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα εξακολουθήσει να παραμένει ελεύθερος

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή της ποινής του. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική αυτή πρόταση και άρα ο ηθοποιός θα εξακολουθήσει να παραμένει ελεύθερος μέχρις ότου η υπόθεση του κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει ανατέλλουσα δύναμη κρατώντας ανοιχτή την πόρτα της ελευθερίας για αυτόν.

Η εισαγγελέας έχει τη γνώμη ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του στο δεύτερο βαθμό. Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν, είπε χαρακτηριστικά η Στέλλα Στόγια αγορεύοντας για το κρίσιμο θα για τον κατηγορούμενο. Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση με όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδοθεί την τελική του απόφαση.

Η εισαγγελέας κρίνει ότι η επιβολή περιοριστικών όρων αρκεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ζήτησε την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.