Οδοιπορικό στον Όλυμπο από το Ιταλικό περιοδικό DONNA MODERNA

306

Το ιταλικό περιοδικό  DONNA MODERNA περιλαμβάνει ένα εκτενές αφιέρωμα για την Πιερία και τον Όλυμπο, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., στα πλαίσια της προβολής της περιοχής της Πιερίας και της ανάπτυξης δραστηριοτήτων εξωστρέφειας.

Στις σελίδες του πραγματοποιείται ένα ταξίδι στις μοναδικές ομορφιές του μυθικού βουνού του Ολύμπου. Η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στον Όλυμπο, ανακαλύπτοντας ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα μέρη του, γνωρίζοντας τους φιλόξενους Πιεριείς και απολαμβάνοντας τις τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες με τα ποιοτικά προϊόντα της Πιερικής γης. Οι δημοσιογράφοι εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στις δραστηριότητες που μπορεί ο επισκέπτης να ασκήσει και στις εμπειρίες που θα αποκομίσει από την περιήγησή του στο παγκόσμιο αυτό μνημείο φύσης και πολιτισμού.

Με αφορμή το αφιέρωμα αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Προβάλλουμε τον τόπο μας και συνθέτουμε μια δυνατή τουριστική ταυτότητα της Πιερίας, αναδεικνύοντας το μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας. Παράλληλα μέσα από τον Όλυμπο, που αποτελεί μια παγκόσμια αναφορά και ένα πολύ σημαντικό brand name, επιδιώκουμε να αναδείξουμε όχι μόνο το μυθικό βουνό των δώδεκα θεών, αλλά και συνολικά την περιοχή της Πιερίας. Αυτό που επιθυμούμε είναι ο Όλυμπος να αποτελεί πόλο έλξης του Πιερικού τουρισμού και της συνολικής ανάπτυξης της Πιερίας».