Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

340

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου συμμετέχει στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, στηρίζοντας την συλλογική προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές από την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσες επιχειρήσεις και πολίτες έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια, μπορούν να προσέλθουν:
– Στα Δημαρχεία Κονταριώτισσας, Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου (ώρες 07:30-14:30) και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (ώρες 07:30-12:00 το μεσημέρι), είτε
– Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, ισόγειο, πρώην ΚΕΠ) την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (ώρες 08:00-14:30).

Είδη που συλλέγονται:
• Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες, κ.λπ.)
• Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
• Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
• Είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)
• Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
• Εμφιαλωμένα νερά

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας-Μαρίας Δερμεντζοπούλου στα τηλέφωνα 2313 330802 και 804, είτε στον Δήμο Δίου-Ολύμπου στο τηλέφωνο 2352350100.