Δίκη Φιλιππίδη: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού

118

Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε ο γνωστός ηθοποιός και θιασάρχης Πέτρος Φιλιππίδης με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της έδρας.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, αποφάνθηκαν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για δύο υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος δυο γυναικών ηθοποιών και συγκεκριμένα για δύο απόπειρες βιασμού τα έτη, 2010 και 2014.

Παρούσες στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ήταν γυναίκες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που ήταν μάρτυρες κατηγορίας. Αν και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι όλα όσα του καταλογίζονται “είναι ψεύδη” και “οργανωμένο σχέδιο” με στόχο να τρωθεί ο ίδιος ώστε “να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο”, δικαστές και ένορκοι –ύστερα από σχεδόν δέκα μήνες εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης- απέρριψαν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Πέτρου Φιλιππίδη.