Στη Σάμο συνεδρίασε η Θεματική Επιτροπή Παραοικονομίας και Παρεμπορίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπό την προεδρία του Ηλία Χατζηχριστοδούλου

118

Η. Χατζηχριστοδούλου: «Στόχος μας να επισκεφτούμε όσα περισσότερα Επιμελητήρια μπορούμε, για να αναδείξουμε την τεράστια μάστιγα του Παρεμπορίου και της Παραοικονομίας, η οποία πλήττει την Ελληνική Οικονομία, το νόμιμο εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό»

Και το Επιμελητήριο Σάμου απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, για την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης με θέμα: «Η ανάδειξη της τεράστιας μάστιγας της Παραοικονομίας και του Παρεμπορίου», η οποία διεξήχθη στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Σάμου.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ιωάννης Πεΐδης, τοπικές αρχές, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών αρχών, του Τμήματος Εμπορίου, της Δ.Ο.Υ. Σάμου και εκπρόσωποι επαγγελματικών σωματείων και συλλόγων της Σάμου.

Στόχος μας είναι να γίνει κατανοητό, ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις να σταματήσουμε την οικονομική αιμορραγία που προκαλούν τα λαθραία και παραποιημένα προϊόντα, τόσο στην υγιή επιχειρηματικότητα όσο και στην Εθνική Οικονομία. Και γι’ αυτό το λόγο η ιχνηλασιμότητα των εισερχομένων προϊόντων, από το χώρο των εμπορευματοκιβωτίων μέχρι τον τελικό τους προορισμό, θα πρέπει να είναι συνεχής και ακριβής, ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συνεχίζοντας, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία από τα αποτελέσματα της δράσης της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ), που προέκυψαν από επιτυχείς ελέγχους ανά την επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε σαφές από όλες τις πλευρές ότι είναι απαραίτητη, η συνεργασία μεταξύ της ΔΙΜΕΑ, των Επιμελητηρίων, των εκπροσώπων των φορέων και των αρχών που εμπλέκονται στην πάταξη του παρεμπορίου, με ένα και μοναδικό στόχο, τον αποτελεσματικό περιορισμό της παραοικονομίας.