Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ : Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πιερία

139

Σε μαζική – μαχητική πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ο Πιερίας στην Κατερίνη μίλησε το βράδυ της Παρασκευής  3 Φλεβάρη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ, ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Χαβατζάς και Γιάννης Σκούφας.

Στην αρχή της εκδήλωσης τιμήθηκαν τρεις εν ζωή μαχήτριες και μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η Ελπίδα (Γαρέφω) Φρεγγίδου – Μητρολιού, η Αναστασία Πατενίδου και ο Κώστας Γαϊτάνης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τιμώντας τους ήρωες του ΔΣΕ, τους απένειμε από μια τιμητική πλακέτα που κοσμούνταν με στίχους από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «στο ΚΚΕ».

Ακολούθησε ομιλία  από  τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης, στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κατερίνη, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στην Πιερία.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Πιερίας, σημείωσε ότι απαρτίζεται από συνεπής αγωνιστές, που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Πρόκειται για εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και καλλιτέχνες, ανθρώπους του μόχθου, που μέσα από τα Σωματεία και του Συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς που συμμετέχουν πρωτοστάτησαν και εξακολουθούν, να διεκδικούν και να παλεύουν», σημείωσε.

Οι υποψήφιοι είναι:

Στέλλα Νικολάου, 42 ετών, άνεργη. Πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν.Πιερίας “Η πρωτοπορία”.

Αρχοντία Παπαγεωργίου, 26 ετών, απόφοιτη Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Φιλοσοφία και Τέχνες, του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Μέλος της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης.

Αχιλλέας Ζαχαρόπουλος, 63 ετών, γιατρός – γαστρεντερολόγος. Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

Αναστασία (Τασούλα) Τηλέγραφου, 58 ετών, λογίστρια. Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου.

Χαράλαμπος (Μπάμπης) Ντότσικας, 61 ετών, συμβασιούχος στη Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δίου – Ολύμπου. Μέλος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πιερίας “Η Πρωτοπορία”.

Παναγιώτης Κουλαουζίδης, 58 ετών, βιοκαλλιεργητής στον συνεταιρισμό “Ερίβωλος – Αροτος”. Αντιπρόεδρος του Πολιτισμού Συλλόγου Καταχά “Ο Αριστοτέλης”.