Σκωτσέζικη εταιρεία παράγει προϊόντα περιποίησης δέρματος από ουίσκι

112

Μια εταιρεία φυσικής περιποίησης δέρματος χρησιμοποιεί αντιοξειδωτικά που προέρχονται από ουίσκι για την ανάπτυξη πολυτελών προϊόντων περιποίησης με την τεχνογνωσία ερευνητών της Σχολής Φαρμακευτικής και Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Robert Gordon στο Αμπερντίν της Σκωτίας.

Αυτή πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα υποπροϊόν από ουίσκι χρησιμοποιείται «για τη διερεύνηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας στα κύτταρα», σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Robert Gordon στο Αμπερντίν της Σκωτίας, που επικαλείται η Jerusalem Post.

Η έρευνα κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Interface, μιας εταιρείας που συνδέει επιχειρήσεις με τον ακαδημαϊκό χώρο, και της Rebecca Hastings, η οποία ίδρυσε τη ZAZA & CRUZ το 2013 στην πόλη Inverness.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, η ZAZA & CRUZ παρασκευάζει προϊόντα με φυσικά συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ το προστατεύουν από την κυτταρική βλάβη και τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Χρησιμοποιώντας δείγματα από το αποστακτήριο GlenWyvis στο Dingwall, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πολυφαινόλες και τα θρεπτικά συστατικά που εξάγονται από το ουίσκι μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να απαλύνουν την ερυθρότητα και να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλάβες.

Η ιδέα της χρήσης παραγώγων του ουίσκι σε προϊόντα περιποίησης δέρματος προήλθε από μια ιαπωνική εταιρεία που απέδειξε τη δεκαετία του 1970 ότι η διαδικασία ζύμωσης της μαγιάς του σάκε είχε ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα.

«Η εμπειρία της ομάδας του RG με βοήθησε ως ιδιοκτήτρια επιχείρησης στον τομέα μου να αισθάνομαι σίγουρη για τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να παράγουν οι έρευνές τους», δήλωσε η Rebecca Hastings, ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της ZAZA & CRUZ.