Καμμένος κορμός μπήκε σε εν κινήσει Λευκό Βέλος – Από θαύμα γλύτωσε ο μηχανοδηγός

139

Από θαύμα γλύτωσε τον τραυματισμό το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου ο ένας από τους δυο μηχανοδηγούς του Λευκού Βέλους όταν κορμός δέντρου κυριολεκτικά τρύπησε την αμαξοστοιχία και μπήκε μέσα στο χώρο οδήγησης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην αμαξοστοιχία 51 μεταξύ του Αγίου Στεφάνου και της Δεκέλειας, όταν ο μηχανοδηγός αντιμετώπισε για άλλη μια φορά την πτώση καμμένων κορμών στη γραμμή. Πρόκειται για δέντρα που είχαν καεί στη μεγάλη φωτιά της Αττικής το 2021 και ακόμα και σήμερα, 1,5 χρόνο μετά δεν έχουν απομακρυνθεί παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των σιδηροδρομικών.

Το τρένο σταμάτησε με ακαριαία πέδη και ο μηχανοδηγός πρόλαβε την τελευταία στιγμή να πηδήξει εκτός της αμαξοστοιχίας.

Η εικόνα με τον κορμό μέσα στο ETR κυκλοφόρησε μεταξύ χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αναζητούνται απαντήσεις για το λόγο που οι «παγίδες» που άφησε πίσω της η φωτιά εξακολουθούν να υπάρχουν απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα επιβατών και εργαζομένων στο σιδηρόδρομο καθώς σε κάθε κακοκαιρία βρίσκονται στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Οι ευθύνες για το θέμα για ακόμα μία φορά έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ Δασαρχειου, ΟΣΕ και εργολαβικών εταιριών χωρίς κανείς να προχωρά στην απομάκρυνση των κορμών και των κλαδιών που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ασφαλή διέλευση των τρένων.

Κορμός κάρφωσε το Λευκό Βελος