George Robertson: Πέθανε ο αρχηγός της αστυνομίας στη «Μεγάλη των μπάτσων σχολή»

97

Πέθανε την προηγούμενη Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, σε ηλικία 89 ετών, ο ηθοποιός Τζώρτζ Ρόμπερτσον, που είχε πρωταγωνιστήσει στη «μεγάλη των μπάτσων σχολή» (Police Academy), υποδυόμενος τον αρχηγό της αστυνομίας.

Ο Τζώρτζ Ρόμπερτσον, ο οποίος υποδύθηκε τον αρχηγό της αστυνομίας στις πρώτες έξι ταινίες της «Ακαδημίας Αστυνομίας», πέθανε στο Sunnybrook Health Sciences Centre στο Τορόντο, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η οικογένειά του.

Γεννημένος στις 20 Απριλίου 1933 στο Μπράμπτον του Οντάριο, ο Ρόμπερτσον είχε 80 συμμετοχές ως ηθοποιός, μεταξύ των οποίων ο ρόλος του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένεϊ στην ταινία «The Path To 9/11» και του αείμνηστου γερουσιαστή των ΗΠΑ Μπάρι Γκολντγουότερ στην ταινία «The Reagans».

Μεγαλώνοντας στον Καναδά διακρίθηκε στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και το χόκεϊ και τελικά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου απέκτησε MBA στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1959. Εκεί γνώρισε την Adele Probst, η οποία έγινε σύζυγός του για 61 ολόκληρα χρόνια.

Οι μικροί ρόλοι του Ρόμπτερτσον σε ταινίες υποψήφιες για Όσκαρ

Η καριέρα του ξεκίνησε από το θέατρο και στη συνέχεια απέκτησε μικρούς ρόλους σε τρεις ταινίες που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας: «Airport» (1970), «Norma Rae» (1979) και «JFK» (1991).

Η οικογένειά του επισήμανε επίσης τις ανθρωπιστικές του πρωτοβουλίες. Περπάτησε κατά μήκος της νοτιοδυτικής Γαλλίας, περίπου 330 μίλια, για να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ορφανοτροφείο στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης.

Σαν… αρχηγός της αστυνομίας Hurst, ο Robertson ταξίδεψε σε όλο τον Καναδά μιλώντας σε νέους σε γυμνάσια – κερδίζοντας το βραβείο Danny Kaye UNICEF Canada το 1990.

Ο τελευταίος του ρόλος στην οθόνη ήταν στην τηλεοπτική ταινία «Cradle to Grave» το 2017. Η μετέπειτα ζωή του ήταν αφιερωμένη στη ζωγραφική και τη συγγραφή, δήλωσε η οικογένειά του.

Ο Ρόμπερτσον αφήνει πίσω του τις κόρες του, Sarah Robertson (σύζυγος του Steve Pulver) και Ellen Robertson (Mitch Aidelman), τα εγγόνια του, Julia και William, και τα θετά εγγόνια του, Ariel, Gabe, Maddie και Josh.