Στη βουλή το θέμα των ακτινιδοπαραγωγών και ορυζοκαλλιεργητών  της Πιερίας από την βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε. Σκούφα

133

Το θέμα που προέκυψε με τις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης των ακτινιδίων, σε μία μάλιστα χρονιά που το κόστος παραγωγής εκτοξεύθηκε στα ύψη, αναδεικνύει στο κοινοβούλιο η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, τονίζοντας πως οι παραγωγοί πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά καλλιεργητικά έξοδα.

Συγκεκριμένα κατέθεσε με τη μορφή κοινοβουλευτικών «αναφορών» δύο επιστολές της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντίστοιχα κατέθεσε αναφορά και για τις ορυζοκαλλιέργειες, τις οποίες κατέστρεψε η έντονη χαλαζόπτωση στη Βόρεια Πιερία.  Μάλιστα ενώ οι ζημίες έγιναν πριν από 4 μήνες, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη από τον ΕΛΓΑ οι διαδικασίες αποζημίωσης. Οι παραγωγοί χωρίς εισόδημα και αποζημιώσεις, καλούνται να ξανασπείρουν τους ορυζώνες.

Στη σχετική αναφορά της στην βουλή, η κ. Ελισσάβετ Μπέττυ Σκούφα στηρίζει απόλυτα το αίτημα για άμεσες ενέργειες του Υπουργού,  ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα η ανάγκη στήριξης  των παραγωγών του νομού μας.

Η κ. Σκούφα θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας, μιας και ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα της Πιερίας.