Davis Cup: Έβαλε μπροστά την Εθνική ο Στεφ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, κέρδισε με 2-0 σετ τον Alvaro Guillen και έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα στο tie με τον Ισημερινό για τα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup.

94

Το πρώτο βήμα για την ιστορική άνοδο στην 1η κατηγορία του Davis Cup έγινε για την Εθνική Ελλάδας, που δια χειρός Στέφανου Τσιτσιπά έκανε το 1-0 εις βάρος του Ισημερινού στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο γεμάτο “Νίκος Γκάλης”, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών επιβλήθηκε του Alvaro Guillen με 7-5, 6-2 και άνοιξε δυναμικά την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

Παρά το γρήγορο break που έκανε και το γεγονός πως προηγήθηκε με 2-0 στο ματς, ο Στέφανος βρήκε σθεναρή αντίσταση στη συνέχεια από τον 20χρονο Guillen, που βρίσκεται στο Νο.731 του κόσμου, στάθηκε όμως αξιοπρεπώς σε όλο το 1ο σετ.

Ο αθλητής από τον Ισημερινό κατάφερε αρχικά να πάρει πίσω το break και να προηγηθεί με 3-2, ενώ στη συνέχεια είχε συνεχώς ελαφρύ προβάδισμα, κρατώντας το σερβίς του μέχρι και το 5-4.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε ψύχραιμος και έδειξε την κλάση του όταν χρειάστηκε, για να κερδίσει τα 7 επόμενα games. Αρχικά πήρε το 1ο σετ με 7-5, ενώ στη συνέχεια έκανε 2 απανωτά break στο 2ο σετ και ξεκαθάρισε τα πράγματα, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 4-0.

Ο Guillen κατάφερε να μειώσει σε 4-1 μετά από ένα game με αρκετές ισοπαλίες, αλλά και να επιστρέψει αργότερα από το 0-30 και να κάνει το 2-5, δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει το σερβίς του Στέφανου που ολοκλήρωσε χωρίς πρόβλημα την αποστολή του στο 8o game, έπειτα από 1 ώρα και 29 λεπτά παιχνιδιού.

Η Ελλάδα χρειάζεται να φτάσει στις 3 νίκες, για να εξασφαλίσει την άνοδο στο World Group I του Davis Cup.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, που θα ολοκληρώσει και το πρόγραμμα του Σαββάτου, ο Αριστοτέλης Θάνος θα αντιμετωπίσει το Andres Andrade. Θυμίζουμε πως ο Θάνος θα αντικαταστήσει το Νο.2 της ελληνικής ομάδας, Μιχάλη Περβολαράκη, που δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί εξαιτίας του τραυματισμού του στο δεξί χέρι.