Το Φεστιβάλ Ολύμπου στην Εκδήλωση Ελληνο-Ινδικής φιλίας

117

Εκδήλωση προς τιμήν της Υφυπουργού Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας κυρίας Meenakshi Lekhi διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών. Προσκεκλημένος και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, με αφορμή τη συμμετοχή της Ινδίας στο 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2023, ως τιμώμενη χώρα. Τον ΟΡΦΕΟ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο αντιπρόεδρος Οδυσσέας Μανωλόπουλος και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Ραφαήλ Μετενίδης.

Την Ινδή υφυπουργό, υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ενώ παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου  Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο εκτελών καθήκοντα πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα κ. S. Rejendram, ο πρόεδρος της Ελληνό – Ινδικής Εταιρείας Πολιτιστικής Ανάπτυξης, καθηγητής Δημήτρης Βασιλειάδης, η πολιτιστική ακόλουθος της Ινδικής πρεσβείας κ.  Anita Nagpal, η Διευθύντρια του μουσείου, Ελληνικών Μουσικών Οργάνων, κ. Βασιλική Πολυζώη, ο χρυσός ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Διευθυντής των Δημοσίων Σχέσεων Ελληνό   – Ινδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (GIBA), κ. Δημήτρης Μιμίκος, πολλά μέλη της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής της Αθήνας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς των υπουργών, στους οποίους και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στον τομέα του πολιτισμού, της οικονομίας, του τουρισμού. Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία ινδικής μουσικής με τους Κωνσταντίνο Καλαιτζή, Μιχάλη Ρομανόπουλο και Paban Kumar.

Tο πρόγραμμα έκλεισε με συναυλία ελληνικής μουσικής, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και το συγκρότημά της.

Ακολούθησε δείπνο στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ που παρέθεσε προς τιμήν των καλεσμένων η Ινδική πρεσβεία.