Πτώση F-4 Phantom: Επίσημα νεκρός ο κυβερνήτης – Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

128
Ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης, κυβερνήτης του αεροσκάφους Πολεμική Αεροπορία

Νεκρός θεωρείται ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης, κυβερνήτης του F-4 Phantom που έπεσε το πρωί της Δευτέρας (30/1) στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

​Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο ερευνών, έπειτα από 72 ώρες οι έρευνες σταματούν. Ωστόσο στο παρελθόν αυτός ο χρόνος έχει επιμηκυνθεί για ακόμη δύο 24ωρα, φθάνοντας στις 120.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου πιλότου, δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, αν και οι άνδρες του Λιμενικού «χτένισαν» τις προηγούμενες τρεις μέρες και νύχτες σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Λίγο πριν την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, την οικογένεια του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στον Γρανίτη Δράμας, επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνος Φλώρος, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έμεινε περίπου μία ώρα στο σπίτι της οικογένειας και σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την συμπαράστασή του.